AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi Şeref Salonunda gerçekleştirdiği Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi toplantısında yurt dışından çok sayıda parlamenterle bir araya geldi. Toplantıda Ercoşkun, Akdeniz havzasındaki ekonomik kalkınmaya, Arap baharı ile birlikte bölgede yaşanan siyasi sıkıntılara ve özellikle Suriyeli mültecilerin sorunlarına değindi.

Avrupa Birliği Üye Ülkeleri ve Akdeniz'e kıyısı olan Ülkelerin oluşturduğu Akdeniz için Birlik Parlamenter Asamblesi geçtiğimiz hafta 24 Ülkeden çok sayıda Parlamenterin TBMM Şeref Salonunda bir araya gelmesi gerçekleştirildi. Başkanlığını AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un yaptığı toplantıya Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay ve Dış İşleri Bakanlığı'ndan birçok bürokrat katıldı. Milletvekili Ali Ercoşkun konuşmasında Akdeniz havzasındaki ekonomik kalkınmaya, Arap baharı ile birlikte bölgede yaşanan siyasi sıkıntılara ve özellikle Suriyeli mültecilerin sorunlarına değindi.

Ercoşkun, Akdeniz havzasındaki ekonomik kalkınma çabalarına ve bütünleşme sürecine en önemli katkısı olabilecek konulardan birisi olarak değerlendireceğiz. Özellikle arap baharı ile birlikte bölgede yaşanan siyasi sıkıntılar ekonomik anlamda da bazı sıkıntılara yol açmakta. Dolayısı ile doğrudan dış yatırımların hem teşviki hem de bu yatırımların korunması bölgedeki ekonomik gelişimin en önemli anahtarlarından birisi olacağı kanaatindeyiz. Diğer taraftan, göç Avrupa birliği ülkeleri için olsun üzerinden transit göç edilen ülkeler olsun oldukça önemli bir konuma haiz. Özellikle son dönemde Suriye de yaşanan insanlık dramı Türkiye'nin bu manada misafir olarak addettiğimiz 2 milyon civarındaki Suriyeli kardeşlerimize gösterilen ilgi ve verilen hizmetler konunun ne kadar önemli bir konu olduğunu anlamamıza vesile oldu” diye konuştu.

Haber merkezi