Ali Ercoşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi, milletimizin dünyada bir benzeri daha olmayan istiklal mücadelesinin, bu en büyük ve en anlamlı milli mutabakatının içinde doğmuş, milli egemenliğimizin de en somut tecellisi olmuştur” dedi.
Ercoşkun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; Bugün aynı milli mutabakatla milletçe 93. açılış yıldönümünü kutlayan Türkiye Büyük Millet Meclisimizle, daha da güçlenen Cumhuriyet'imizle, geleceğe güvenle bakıyoruz.
23 Nisan Milli Egemenlik bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Büyük Önder Atatürk'ün bu önemli günü çocuklara adayarak, dünyada ilk çocuk bayramını ilan etmesi, ülkemizin çocuklarımıza verdiği önemi ortaya koymaktadır.
Devletimiz olarak en temel önceliğimiz; eğitimin tüm kademelerinde çocuklarımızın ve gençlerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesini sağlamaktır. Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmesi, hedeflerine ulaşması, ülkesine ve insanlığa faydalı olması her türlü değerin üzerindedir.
Çocuklarımıza sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yaptığımız çalışmalarla gelecek nesillere daha demokratik ve daha çağdaş bir Türkiye bırakmak için hiç yılmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bizim bütün arzumuz, size daha güzel bir Türkiye bırakmak.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın ve milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum.”