Türk Ocakları Bolu Şube Başkanı Ercan Üsküp, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91'inci yıl dönümü nedeniyle yazılı mesaj yayınladı. Ülkemizin çok zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Üsküp, Türk gençliğine ve Türk milletine emanetin olan Cumhuriyeti, Cumhuriyetin bütün kurum ve kuruluşlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde vazife başında olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

Türk Ocaklar Bolu Şube Başkanı Ercan Üsküp, ülkemizin kuruluşunun 91'inci yıl dönümü nedeniyle yazılı mesaj yayınladı. Üsküp mesajında şu ifadeleri kullandı;

Türk Milleti!

Sevgili Bolu Halkı! Cumhuriyet, Türk Milletinin İstiklal Savaşı'nı kazanarak yeniden doğuşu.

Cumhuriyet, Her şeyini kaybetmiş bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanmak için giriştiği milli mücadele sonunda elde ettiği büyük bir zafer ve onur. Bu onura kavuşmanın ve yaşamanın 91'inci yılı hepimize kutlu olsun. Cumhuriyet: Türk'e kefen biçen emperyalist batıya karşı şerefli bir direnişin sonucu, sembolü. Cumhuriyet: Büyük fedakârlıklar gösteren şehit, gazi ve yiğit Türk analarının emekleriyle elde edilen bir zafer. Ve Cumhuriyet: Türk'ün Anadolu topraklarının ebediyen Türk yurdu olacağını yedi düvele göstermesi, dünyaya bunu kabul ettirmesi.

Atatürk, Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir” sözleriyle başlayan bir hitabeyle Cumhuriyeti 87 yıl önce Türk Gençliğine emanet

etti. Türk Milleti ve Türk Gençliği yıllarca büyük bir gurur ve sevinçle bu emanete sahip

çıktı.

Atatürk'ün: İstikbalde dahi, seni bu hâzineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır.” Tespitini ısrarla dikkatlerden kaçıran dâhili bedhahlarca: Vatandaşlarının hür ve eşit olması temeline dayanan ilkeleri zedelenen Türkiye Cumhuriyeti dili, bayrağı, istiklal marşı ve başkenti tartışılan, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün tehlikeye girdiği günlere getirildi.

Harici bedhahlarca: IŞİD belasına karşı birlikte mücadele bahanesiyle -PYD/YPG-PEŞMERGE ve PKK ile işbirliği yapmaya zorlanıp- ORTA DOĞU bataklığının içine sürüklenmeye çalışılıyor.

Bu milli bayram ne yazık ki artık ülkenin her yerinde bütün vatandaşlarla aynı ruh ve anlayış birlikteliğiyle kutlanamıyor. Artık Türk milliyetçilerinin Türkiye Cumhuriyeti'nin, Türk dünyasının ve İslâm âleminin meselelerine sahip çıkma zamanıdır.

Aziz Atatürk, Türk Milliyetçileri olarak: Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin!”

Talimatın gereğince, Türk gençliğine ve Türk milletine emanetin olan Cumhuriyeti, Cumhuriyetin bütün kurum ve kuruluşlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde vazife başında olduğumuzu ifade etmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını,

canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd eder,

Bolu Halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten, en kalbi sevgilerle kutlarım.

Ne Mutlu Türküm Diyene!