Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın 4 Partisinin kapatıldığını 40 Yıllık siyasi hayatının 25 yılını yasaklı geçirdiğini ama ne beddua ne şantaj nede kötü bir söz söylemediğinin üzerine basarak belirtti.
Ercoşkun; Türk siyasetinin önemli simalarından olan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın bilgisi, birikimi, kişiliği, tecrübesi, ilkeleri, mücadele azmi ve unutulmaz hizmetleriyle halkın sevgisini ve takdirini kazanmış örnek bir liderdir. Hayatı boyunca üstlendiği tüm görevlerde millete hizmet etmeyi her şeyin üstünde tutan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Türkiye'nin her alanda gelişmesine ve kalkınmasına değerli katkılarda bulunmuştur.”
“Allah'ın rahmeti üzerine olsun
Ercoşkun açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı; Şahsıyla, mücadelesiyle, davasıyla, ilkeleriyle olduğu kadar bir insan olarak, bir hoca olarak, bir lider olarak da genç nesillere güzel bir örnek teşkil etti. Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı daima sevgi, saygı ve şükranla yad edeceğiz. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Allah'ın rahmeti üzerine olsun.”