Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Engelsiz Çay Bahçesi'nde Umut Işığı Derneği tarafından engellilere yönelik düzenlenen programa katıldı. Engelli bireylerin doğal davranmalarından bahseden Yılmaz, Sevilmesi kolay bir adam değilim. Beni en çok seven bu engelli kardeşlerimizdir. Normal insanlar yüzüme güler ama içi dışı bir olan bu çocuklarımızdır” dedi.

Engellilerin organize ettiği programda türküler de söylendi, zeybek de oynandı, gösteriler de yapıldı. Programda konuşma yapan Bolu Umut Işığı Derneği Şube Başkanı Sabri Güneş, günün anlam ve önemine değindi, emeği geçenlere teşekkür etti. Programda ayrıca dernekte çalışmalarından ötürü bazı üyelere teşekkür plaketleri verildi.

Programın baş konuğu ise Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz oldu. Yılmaz, engellilerin toplumda ve şehir hayatında karşılaştıkları güçlüklerden bahsetti. 10 yıl önce engellilerin toplumdan neredeyse dışlandığını belirten Yılmaz, bugün artık devletin engelli bir bireye anne babası olmasa bile kucak açar durumda olduğunu belirtti. Bolu Belediyesi olarak daima engellilerin yanında olduklarını söyleyen Yılmaz, Engelsiz Çay Bahçesi'nin Bolu'nun bu amaçla açılan ilk işletmesi olduğunu vurguladı. Yılmaz, Engelsiz Çay Bahçesi'nin İtfaiye Müdürlüğü'ne ait olduğunu belirterek daha sonra buranın engelli vatandaşlara verildiğini kaydetti. Yılmaz ayrıca şehir içinde engelli vatandaşların daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Engellilerle içinde bulunduğu iletişimden de bahseden Yılmaz, kendisini en çok engelli bireylerin sevdiğine dikkat çekti. Yılmaz, Beni en çok seven engelli kardeşlerimizdir. Beni nerede görseler boynuma sarılırlar. Onları görmediğim zamanlar bana kızarlar. Sevilmesi kolay bir adam değilim, normal insanlar yüzüme güler ama içi dışı bir olanlar bu çocuklarımızdır” diye konuştu.

Yılmaz, her zaman engellilerin yanında olacağını söyledi. Programda daha sonra katkılarından ötürü Valiliğe, Belediye'ye ve bazı kurumlara teşekkür plaketleri verildi.

Haber Merkezi