Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Engelliler Haftası ve Aile Haftası nedeniyle İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin bahçesinde engelli çocuklar, yaşlılar ve şehit ve gazi aileleri için piknik düzenledi. Pikniğe Bolu'nun sevilen sanatçısı Ramazan Çelik renk kattı.
Engelliler Haftası ve Aile Haftası nedeniyle İzzet Baysal Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin bahçesinde bir piknik düzenleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, engelli çocukları, huzurevi sakinleri ile şehit ve gazi ailelerini bir araya getirdi.
Piknik, Düzce Belediyesi Mehteran Ekibinin gösterisiyle başladı. Çocuk Hakları Komitesi'nin şiir dinletileri ile devam eden piknikte şirinler ve palyaço engelli çocuklara pamuk şekeri ve elma şekeri dağıttı. Semiha Şakir Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çocukları tarafından hazırlanan takı ve ahşap boyamaların görülmesinin ardından soba zehirlenmesi nedeniyle anne ve babasını kaybeden 6 ve 9 yaşındaki iki kardeşe koruyucu aile olan Huriye ve Adnan Atalay çiftine de örnek aile olarak bir teşekkür plaketi verildi.
Piknikte konuşan Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş, Aileye atfettiğimiz önem bizim diğer ülkelerden zannediyorum en farklı olanı en manevi yönünün üzerinde duran ülke olarak kendi ülkemizi göstermemizde doğru bir tespit olurum zannediyorum. Bizim aile fertleri konusundaki hassasiyetimiz her bir ferdin sorunu bütün ailenin sorunudur. Birlikte bir ömrü yaşadığımız toplumsal hayatta var olmamızdaki en temel kurum. Engelli olan kardeşlerimiz aramızda. Bizler yarının engelli adayıyız. Bizim buradan çıktığımızda herhangi bir kaza herhangi bir tesadüfi rastlantı sonucu aynı mağduriyetler içerisinde bizlerinde bulunması söz konusu olabilir. Çok ciddi empati yapmamız gerekir. Devletimiz bu anlamda çok ciddi atılımlar yapıyor. Çok ciddi destekler veriliyor. Ekonomik destekler ve kamunun destekleri tek başına yeterli değil. Bu konuda toplum olarak farkında olmalı, bu duyarlılıkla hareket etmek vatandaş olarak her birimizin görevi. Bizlerde yarın aynı durumlar içinde olabiliriz. Kendimiz nasıl gündelik hayatta aktif olarak yer alabiliyorsak be kardeşlerimizin de aynı şekilde toplum içinde var olabilme kültürünü oturtulmasında hepimizin motive edici destekleyici bu şuurla hareket ermesi gerekiyor” dedi.
Pikniğin sonunda Bolu'nun sevilen sanatçısı Ramazan Çelik sahne aldı. Çelik hareketli şarkılarıyla katılımcılara eğlenceli dakikalar yaşattı.