Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde gerçekleştirilen ‘21. Yüzyılda Özel Eğitim' temalı kongreye katıldı. Doç. Dr. Mithat Enç anısına bu yıl 23'üncüsü düzenlenen kongrede konuşan Yılmaz, bu tür kongrelerin engelli insanlarımız için önemine değinerek, İnşallah engelli insanlarımızın çok rahat yaşayabilecekleri bir şehri hep beraber kurarız” dedi.
Doçent Doktor Mithat Enç anısına her yıl düzenlenen Ulusal Özel Eğitim Kongresi'nin 23'üncüsü bu yıl Bolu'da gerçekleştirildi. Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı kongreye, Bolu Vali Yardımcısı Ömer Eru, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Hayri Coşkun, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.
Kongrenin açılış konuşmalarında ilk olarak, Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin her geçen gün gelişmesinden ve büyümesinden onur ve gurur duyduğunun altını çizen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Şehrimizin en büyük eğitim kurumu üniversitemizin son dönemde, özellikle rektörümüz Hayri Bey'in gayretleriyle yaptığı çok büyük çalışmalarla onur ve gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Böyle olunca da üniversitemizin yaptığı her şeyde bizimde acaba bir katkımız olur mu? Diye yanlarında oluyoruz. Çünkü her geldiğimde burada ya yeni bir temel atıyoruz, ya bir açılış yapıyoruz, ya da büyük bir kongrenin gerçekleştirildiğini görüyoruz. Bugün bana göre tamamen akademik gibi görünen bir toplantıda bu kadar fazla katılımın olduğunu gördüğüm için öğrencilerimizi ayrı ayrı kutluyorum. Eğer geleceğimiz bu konularda bu kadar duyarlı ise bunun içinde ayrıca kıvanç duyuyorum” diye konuştu.
“Şehrimizi hep birlikte engellilerimizin de rahat edebilecekleri şekilde dizayn edelim”
Konuşmasının devamında, Bolu'yu engelli vatandaşların da rahat yaşayabilecekleri bir şehir haline getirmek istediklerini ve bunu hep birlikte başarabileceklerini belirten Başkan Yılmaz, Bu toplantıların bir amacı da aslında yerel yönetimler olarak belediyelere yol göstermektir. Bu konuda dünya çok mesafe almış fakat ülkemizdeki belediyelerimiz engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını ve onların yaşam kalitelerini artırıcı çalışmalar açısından yeterli şeyler yapamamış. Bunlardan bir tanesi de, coğrafya olarak dünyanın en güzel coğrafyasına sahip, ‘Tabiatın Kalbi' olarak nitelendirdiğimiz şehrimiz Bolu'dur. Şehrimizde de engelli insanların çok rahat hareket edebilecekleri mekânlara ve şehir düzenine tam geçmiş durumda değiliz. Bu konuda çok fazla bilgili de değiliz. Onun için hem zihinsel engelliler hem görme engelliler hem de bedensel engellilerle ilgili bir gayret içerisindeyiz ve bu konuda iyi niyetliyiz. Türkiye'de ilk defa bir parkımız ‘Engel-siz Çay Bahçesi' olarak tamamen engelli olan kardeşlerimizin kullandığı ve yönettiği bir parktır. Ama arzu ettiğimiz şekilde geliştiremedik. Bizim amacımız engelli kardeşlerimizle beraber şehrimizi onaralım ve geleceğe taşıyalım. Yaptığımız birçok engelli rampaları ve kaldırımlara çıkış yerleri var ve ben engelli kardeşlerimizi her gördüğümde onlara dolaşmalarını nerede bir sıkıntı var ise direkt olarak bana söylemelerini rica ediyorum çünkü şehri beraber imar edelim ve herkesin yaşayabileceği bir hale dönüştürelim istiyorum. Bolu merkezde ilk defa görme engellilerle ilgili bir çalışma başlattık ve devam ettiriyoruz. Üniversitemize bu sene bir bedensel engelli kardeşimiz kayıt oldu ama üniversitemize gelen araçlarda engelli rampası olmadığından dolayı ne yapabiliriz? Diye telaşa düştük. Ayrıca şehrimizde de birçok engelli vatandaşımız var. Öyleyse bu toplantılardan, kongrelerden çıkacak neticeleri bize eğer ulaştırır ve sizlerde bize yardımcı olursanız seviniriz. Bu tür toplantıların öncelikle nüfusumuzun %13'üne tekabül eden engelli vatandaşlarımız için faydalı olacağını d