5378 Sayılı Engelliler Kanunu uyarınca, Ticaret ve Sanayi Odası ile Bolu Genç İşadamları Derneği (BOGİAD) ortaklığında düzenlenen bilgilendirme eğitimleri TSO'da devam ediyor.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından Teknik Destek programı kapsamında desteklenen ve ilki 24-26 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen eğitim programlarından ikincisinin 7-9 Ocak tarihlerinde 3 gün süreyle (09.30 – 17.00) yine Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirileceği bildirildi.
2005 yılında yürürlüğe giren 5378 Sayılı Engelliler Kanunu, engelli bireylerin yaşadığı, kullandığı, çalıştığı veya erişimlerinde bulunan umuma açık işyeri, tesis, mesken, bina, araç, cadde/yol vb. tüm unsurlarla ilgili zorunlu düzenlemeler getiriyor. Dolayısıyla resmi - özel hemen hemen tüm kurum ve kuruluşları yakından ilgilendiren Kanun'da, ilgili taraflara, durumlarını Kanunda belirtilen şartlara uygun hale getirmeleri için öngörülen sürenin 2013 yılı itibariyle sona erdiği; yetkili merciler tarafından yapılacak olan denetimlerde, tespit edilen olası uygunsuzluklara karşı yaptırım ve para cezaları ile karşı karşıya kalınabileceği bildirildi.
Düzenlenecek olan bilgilendirme eğitimi ile üç gün süreyle 5378 Sayılı Kanun hakkında genel bilgilendirme ve engelli bireylere yönelik olan TS 9111, TS 12576 ve TS 23599 nolu standartların işyerlerine getirdiği düzenlemeler katılımcılara anlatılacak. 7-9 Ocak tarihlerinde gerçekleştirilecek olan eğitim programının sonunda katılımcılara birer katılım belgesi düzenleneceği ifade edilirken, eğitime katılmak isteyenler, 6 Ocak 2014 Pazartesi günü mesai bitimine kadar TSO Genel Sekreterliği veya BOGİAD'a başvurarak ön kayıt yaptırabilecek.