Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz Bolu'da zor şartlar altında yaşayan engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmaya devam ediyor. Zor şartlar altında yaşayan yürüme engelli vatandaşımız Huri Kayaalp'a Bolu Belediyesi tarafından kullanılmayan Sağlık Mahallesi Semt Pazarı hizmet binası tahsis edildi. Buraya gelen Başkan Yılmaz engellilerimizi ziyaret ederek engelliler haftasını kutladı. Ziyarete Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu ve Sağlık İl Müdürü Mahmut Arık da katıldı.

Haber: Emrah Öget

Engellileri ziyaret etmeye giden Yılmaz'ı evde Kore Gazisi İsmail Söğütoğlu'nun kızı yürüme engelli Melek Söğütoğlu (40) ve yine yürüme engelli Huri Kayaalp (50) karşıladı. Başkan Yılmaz Melek Kore Gazimizin kızı, bir köydeydi, biz köye ziyaretimizde tek bir isteği vardı. Şehirde durmak. Düşündük ve burada yaptığımız küçük yere yerleştirdik. Şuan babası ile beraber huzurluca yaşıyor” dedi.

Huri Kayaalp ile ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz: Şuan kızımızda bizden talepte bulundu. Dedi ki, ya bir yer de benim için yapabilsek, geçici olarak, tek başına yaşıyor. Netice olarak tek başına yaşayan bir insan için tek oda bile yeterli olabilir. Burası bizim aynı zamanda sağlık mahallemizin Pazar yeri, Pazar yerinin idare bina veya belediyede çalışanların kalabileceği bir yer olarak yapmıştık. Şuan burası boştu kendisine söyledik, tamam dedi. Şuan bu vatandaşlarımızın küçücük bir alanda bile mutlu olarak yaşamaları bizleri gururlandırıyor” şeklinde konuştu.

“HEPİMİZ ENGELLİ ADAYIYIZ”

Hepimiz engelli adayıyız diyen Başkan Yılmaz: Toplumumuzun neredeyse %11'i engelli, şehirde bütün engellilerin rahat yaşayabileceği ortamı oluşturmak durumundayız. Şuanda hazır mıyız, hayır ama adım adım engellilerin tamamının şehirde rahat bir şekilde yaşayabilecekleri noktaya doğru gidiyoruz. Bunlar bizim insanlarımız, bunları sevdiğiniz kucakladığınız zaman, bunların duasını aldığınız zaman size ne bu dünyada ne de öbür dünyada problem gelmez diye düşünüyoruz. Onun için bunların mutluluğu bizi mutlu ediyor. Şuan Bolu'da aç, açıkta kalan hiç kimse kalmamalı, sıkıntısı olup da çözüm aradığında bir el uzatılacaksa buna hemen Belediye el uzatacaktır” dedi.

“BURASI BENİM İÇİN SARAY”

Başkan Yılmaz'a teşekkür eden Huri Kayaalp; Burası benim için saray, burada çok mutluyum, Allah razı olsun. Daha önce başka evlerde kirada kalıyordum, gücüm yetmiyordu ve kaldığım evlerde fare oluyordu. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum, şimdi her yere de tünel yapıldı biz engelli arabamızla her yerden geçebiliyoruz. Çok güzel şeyler yaptı bizim için Başkanımızın hiç gitmesini istemiyoruz” şeklinde konuşarak memnuniyetini dile getirdi.

Kore Gazisi İsmail Söğütoğlu'nun kızı Melek Söğütoğlu ise Başkan Yılmaz'a teşekkürlerini şu şekilde ifade etti: Bir Belediye Başkanı gibi değil, hani politikacılar genelde biraz tepeden bakar diye düşünürdüm ama daha alçak gönüllü daha sevecen, her şeyimizi konuşabiliyoruz. Bunu laf olarak söylemiyorum. Çok teşekkür ederim” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.