Bolu Belediyesi tarafından engelli vatandaşlarımıza yönelik projelere bir yenisi daha eklendi. Engelli vatandaşlarımızın şehir içerisinde daha rahat yaşamalarını sağlamak adına bu güne kadar birçok projeye imza atan Bolu Belediyesi son olarak ‘Engelli Akülü Araç Şarj İstasyonu' kurdu.

Engelli vatandaşlarımız için bugüne kadar birçok proje hayata geçiren Bolu Belediyesi tarafından son olarak ‘Engelli Akülü Araç Şarj İstasyonu' kuruldu. Engelli vatandaşlarımızın şehir içerisinde her gün daha da rahat etmelerini hedefleyen Bolu Belediyesi bu kapsamda belediye önünde ve Kent Meydanı'nda olmak üzere ilk etapta iki (2) adet şarj istasyonu kurarak hizmete açtı.

Belirlenen ihtiyaca göre farklı bölgelerde kurulmaya devam edecek olan istasyonun açılışına Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Bolu Belediyesi Meclis Üyeleri, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert, Bolu Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Hayri Mısırlıoğlu, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Aynı şehirde yaşıyorsak aynı şartlara sahip olacağız”

Açılış öncesi engelli vatandaşlarımızla tek tek tokalaşarak sohbet eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Bizler sizlere layık olmak için çalışıyoruz ve daha işin başında sayılırız. Nüfusumuzun hemen hemen %10'u engelli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Engelli vatandaşlarımız ile engelli adayı olan bizler aynı şehirde yaşıyoruz ve bu sebeple aynı şartlarda yaşayacak imkana sahip olmamız lazım. İnşallah yine engelli dernekleri başkanları ve yöneticileri ile yapacağımız çalışmalar sonucunda her çeşit engellinin çok daha rahat edeceği bir ortamı beraber oluşturacağız. Bu konuda biliyorsunuz Türkiye'de ilk defa sadece engellilerin çalıştırdığı bir park Bolu'da yapılmıştır. Engelli olan arkadaşlarımıza ufacık bir destek verdiğimiz zaman bile çok mutlu oluyorlar. Bu özel bir duygu ve bu sebeple kendilerini kutluyorum. Biz hepsinin hizmetkarıyız. Ayrıca bu konuların her zaman içerisinde ve son derece hassas olan Başkan Yardımcımız Emine Davarcıoğlu'nu ve ekibini de ayrıca kutluyorum. Her geçen gün daha iyi olacak. Önümüzdeki süreçte her çeşit engelli vatandaşımızın engelli adayı olan bizlerle bu şehirde aynı şartlarda yaşayabilecekleri bir ortamı oluşturmak için var gücümüzle çalışacağız. Son olarak engelli araçlarıyla şehir içerisinde gezen ve eksiklikleri ve noksanlıkları direkt olarak yerinde gören engelli vatandaşlarımız bizlere bu konuda yardımcı olursa daha çabuk yol alırız diye düşünüyorum. Böyle güzel bir günde güzel bir hizmetin açılışına katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum”

Başkan Yılmaz'ın ardından konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Bolu Şube Başkanı Ömer Aşık ise; Bizim bu dernekçilik hayatına başladığımızdaki ilk hedefimiz Bolu'nun bizim gibi engelli vatandaşlar için çok daha yaşanılır olmasını sağlamaktı. Bu konuda Belediye Başkanımız Alaaddin Yılmaz'ın desteği ile Bolu'da bir çığır açtık. Bugün de Engelli Araç Şarj İstasyonumuza' kavuşmuş bulunuyoruz. Artık hiçbir engelli arkadaşımız, evden çıktığında şarjımı nerde doldurabilirim ya da caddeyi gezerken şarjım bitecek sıkıntısı ile karşı karşıya kalmayacak. Bu istasyonlar sayesinde tüm engelli arkadaşlarımız kısa sürede araçlarını tam şarj olarak şarj edebilecekler. Normalde bizim araçlarımızın tam şarj olması için 6-7 saat beklememiz gerekmekte ama buradaki istasyonlarda 1,5 saatte araçlarımız tam şarj olacak. Bu konuda tüm engelli arkadaşlarımın adına Başkanımız Sayın Alaaddin Yılmaz'a, Başkan Yardımcımız Sayın Emine Davarcıoğlu'na ve Kültür Sosyal İşler Müdürümüz Güler Mert'e ve tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Haber Merkezi