Aralık Dünya Engelliler günü kapsamı nedeniyle eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Bolu'ya geldi. İlk ziyaretini Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakıf okulunu ziyaret eden Sarıgül, Engelli Bakanlığının kurulması öteden beri arzu etmiş olduğum bir olaydır. Engelli Bakanlığı'nı oldukça önemsiyorum” diye konuştu.

Bolu'ya gelen Sarıgül, ilk ziyaretini ZİÇEV Bolu Şubesine gerçekleştirdi. Yoğun bir kalabalık tarafından karşılanan Sarıgül, sevgi yağmuruna tutuldu. Okul ziyareti sırasında engellilerin açtığı kumbaraya bir miktar para atan Sarıgül, daha sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bütün engellilerimize destek olalım. Engellilerimizin engelini mutlaka kaldıralım. Yarın sabah kimin engelli olacağı belli olmaz. Engelli bir komşunuz varsa onu mutlaka ziyaret edelim. Yolda gördüğümüz bir görme engelli kardeşimizin kolunda tutalım. Ülkemizde şuanda 12 milyonun üzerinde engelli yurttaşımız var. Bütün engelli yurttaşlarımızla yıllardan beri beraberiz. Bugün de engelli kardeşlerimizin sorunlarını, koordinelerini, çözüm yollarını bütün ulusumuzla paylaşmak üzere Bolu'dayız. Alkışların en büyüğü engellilerimizle beraber olan hocalarımızadır. Bu hayırlı bir gün Cuma gününde engellilerimizle beraberiz. O yüzden çocuklarımızın bir kez daha gözlerinden öpüyorum.”

ZİÇEV Bolu şubesi hakkında övgü dolu sözler söyleyen Sarıgül, şu ifadelerde bulundu:

“Bir kere vakfımızı tebrik ediyorum. Hocalarımızın burada bir araya gelerek engelli evlatlarımıza Ankara Gölbaşı'nda başlayan o yolcuğun devam etmesi bizim için de çok önemli. Ben öncelikle Bolu'da yaşayan tüm yurttaşlarımıza ricam, engellilerimize yoğun destek olalım. Bir engelliyi mutlu etmek için yanına giderken büyük bir hediye almak şart değil. Bir şey yapmanız şart değil. Kendi şefkatinizi gösterin. Hiçbir siyasi parti farkı gözetmeden tüm siyasi partilerin engellilerle beraber olmasını arzu ediyorum. Sadece bir Engelli Bakanlığının kurulması öteden beri arzu etmiş olduğum bir olaydır. Engelli Bakanlığı'nı oldukça önemsiyorum.”

ZİÇEV Bolu Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Züriye Doğanuz ise vakıf hakkında bilgilendirme yaparak şunları söyledi: Vakfımızın merkezi Ankara Gölbaşı'ndadır. Türkiye çapında 14 tane şubemiz var. Bir tanesi de Bolu'da. Burayı 5 arkadaş gönüllü bir kuruluş olarak faaliyete geçirdik. 10 yıl önce bu vakfımızı kurduk ve çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” Haber Merkezi