Engelliler konusunda farkındalık eğitimi yapıldı
Engelleri aşmak için 572 bin tl hibe

Bolu Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında yapılan iş birliği ile engelliler destek programı kapsamında herkes için ulaşılabilir Bolu projesi kapsamında 440 bin TL, engelsiz eğitime destek programı kapsamında 98 bin TL, engelsiz hayat için engelsizleri eğitiyoruz projesi kapsamında da 34 bin TL Bolu'ya hibe edildi. Bu kapsamda Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törenle 15 adet tekerlekli sandalye, 15 adet akülü araba ve 5 adet beyaz baston dağıtımı yaptılar.

Necip Fazıl Kültür Merkezinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bolu Belediyesi ortaklığında hayata geçirilen ‘Engelsiz hayat için engelsizleri eğitiyoruz' projesi kapsamında ‘Engelliler konusunda farkındalık eğitimi' yapıldı. Eğitim kapsamında TSE Bolu İl Temsilcisi Mithat Yılmaz bir sunum gerçekleştirdi, ayrıca engellilerimiz için akülü sandalye, tekerlekli sandalye beyaz baston dağıtımı töreni gerçekleştirildi.

“YAPILACAK ÇALIŞMALAR İLE İLGİLİ BİR BÜTÇE BOLU BELEDİYESİNE AYRILMIŞTIR”

Duygu ve düşüncelerini aktarmak için kürsüye çıkan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2011 yılından bu yana her yıl devam eden ve yerel dinamikleri harekete geçirerek engellilik konusunda farkındalık yaratmayı, engellilerin psiko-sosyal ve tıbbı rehabilitasyonuna katkıda bulunmayı amaçlayan bir proje olan engelliler destek programı ile engellilerin toplumsal yaşama tam ve eşit katılabilmeleri, yapılı çevrenin engelsiz hale getirilmesi için örnek uygulamalarla erişebilirliğin kentin tamamına yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan UDEP ile ilgili Bolu Belediyemizin hazırlamış olduğu projeler Bakanlığım tarafından kabul edilmiş ve yapılacak çalışmalar ile ilgili bir bütçe Bolu Belediyesine ayrılmıştır. Bu projeler ile ilgili Belediyemizin yapmış olduğu çalışmalar Bolu İlinin engelliler için yaşanılabilir bir kent olmasına büyük katkı sağlamıştır. Bu nedenle Bakanlığımız ve tüm engelli bireyler adına Bolu Belediye Başkanımızın Sayın Alaaddin Yılmaz'a, Bolu Valiliğine ve bu porjelerde katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyor, engellilerin hayatını kolaylaştıracak, Türkiye'de örnek olacak bir çok projenin ilk önce Bolu Belediyesine nasip olmasını diliyorum” dedi.

“EKSİKLİKLERİ HEP BERABER ÇÖZECEĞİZ”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediyemizin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yürüttüğü bir çalışmada bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle şehrimiz coğragya itibari ile özel bir kent. İnşallah yaşayanlar itibari ile de özel bir kent olur. Şehrimizde yaşayan her insanımızın burada huzurlu bir yaşantı sürmesi gerekiyor. Bu konuda da daha işin başındayız. Çok eksiklerimiz var ama bu eksiklikleri hep beraber çözeceğiz. Bazen başladığımız işler sürdürülemiyor. Öğrendim ki engelli vatandaşlarımız için ayarladığımız bir araç onların pikniğe gitmelerini sağlayacaktı, herhalde ihalesi durmuş. Bu aracın derhal alınması için arkadaşlara talimat verdik ve inşallah bu araç hemen alınır. Engelli olan vatandaşlarımız araçlara binip inerken, şehirde dolaşırken sıkıntılarını çözememiz gerekiyor. Bütün engelli arkadaşlarımıza dedim ki caddede tekerlekli sandalye ile siz dolaşıyorsunuz. Ben bu araçla dolaşmadığım için nerede ne sıkıntı var bilemem. Ama sıkıntıların tamamını bana getirin dedim ve bugüne kadar getirilen tüm sıkıntıları çözmek için gayret ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

“ÜLKE OLARAK DAHA YOLUN BAŞINDAYIZ”

Engelli vatandaşlarımızın şehir içerisinde daha kolay bir yaşam sürebilmeleri için ülke olarak daha yolun başında olduğumuzu belirten Yılmaz, Engelli vatandaşlarımız biz gün yüzüne çıkartalı henüz 8-9 yıl oldu. Eğer 8-9 yıl önce hükümet engellilere sahip çıkacak çalışmaları yapmasaydı biz bir çok engelli çocuğumuzu dışarı bile çıkartmıyorduk. Şuan hükümetimizin sayesinde biraz mesafe kattettik. Şuan daha yenice zihinsel engelli, görme engelli ve bedensel engelli sayılarımızı tam tespit edebiliyoruz. Dün bunlar tespitte bile yoktu. Bir şehrin Belediye hizmetlisi olarak şunu ifade ediyorum; Şehirde hepimiz engelli adayıyız. Bu şehir hepimizin ve bu şehrimizi daha uygun hale getirebilmek için bütün gücümüzle çalışacağız. Eksiklikleri de giderinceye kadar takip ederek çözmek durumundayız. Her konuda yanınızda olduğumuzu ifade ediyoruz. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde bu eksiklikleri birlikte daha aza indirmek için gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

“ENGELLİ ARAÇLARINIZ HAYIRLI OLSUN”

Son olarak duygu ve düşüncelerine aktarmak üzere kürsüye çıkan Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Böyle bir programda bulunmak beni gerçekten mutlu etti. Hepimiz bir hayat sürüyoruz, bu hayatı öyle ya da böyle paylaşıyoruz ve bu hayatı sürdürürken hayır halinde işler sürdürüyoruz. Başta Belediyemiz olmak üzere bu etkinliğimizi düzenleyenlere teşekkür ediyorum, engelli araçlarınız hayırlı olsun” dedi.

Engelli vatandaşlara hediyelerini Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bestami Erkoç, Gümrük ve Ticaret Eski Bakan Yardımcısı ve Ak Parti Milletvekili Adayı Fatih Metin, Ak Parti İl Başkan Vekili Zekai Öztürk, Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Adil Esen ve Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Ekrem Çetinkaya verdi.

Program burada sona ererken engelli vatandaşlarımız Belediye hizmetlileri eşliğinde yemeğe götürüldü. Bu esnada protokoldan birkaç isim tekerlekli sandalyeye binerek, engelli vatandaşlarımızı anlamaya çalıştılar. Emrah ÖGET