DİSK Emekli-Sen üyeleri 2014 enflasyon farkını alabilmek için Perşembe günü Kent Meydanı'ndan İzzet Baysal heykeline kadar yapacakları yürüyüşü kamuoyuna duyurdu.
DİSK Emekli-Sen Bolu Şubesi üyeleri sendika temsilciliğinde düzenledikleri basın toplantısı ile 2014 yılı ikinci dilim aylık artışının verileceği Temmuz ayına girerken konuya dikkat çekmek ve emeklilere ek verilmesi taleplerini hükümete iletmek için yürüyeceklerini kamuoyuna duyurdular.
Disk Emekli Sen Bolu Şubesi adına açıklamayı yapan Şube Başkanı Lütfiye Özkan, Bugün 65 şubesi, 35 temsilciliği, 50 Bin üyesi ile örgütlü mücadele veren biz Emekli-Sen'liler alın terimizle kazandığımız haklarımıza sahip çıkmaya, yoksulluğumuza ve uğradığımız haksızlıklara karşı çıkmaya devam ediyoruz. Sizleri de insanca yaşamamızı sağlayacak bir maaş alabilmek için memur emeklilerine verilmeyen ek ödemeler için işçi emeklilerinin tüfe alacakları için emeğine ve tecrübesine saygı gösteren insanlar olmak için 2014 enflasyon farkımızı alabilmek için, emekliler yürüyor. 26 Haziran Perşembe günü saat 18:00'de Kent Meydanı'ndan İzzet Baysal Heykeli'ne kadar yürüyeceğiz. İzzet Baysal Heykeli önünde basın açıklaması yapacağız. 11 milyon emekli dul ve yetim mağdur olmaktadır. Mayıs ayı itibarıyla açıklanan ilk 5 aylık TÜFE artışı yüzde 5,38 olmuş SSK ve Bağ-Kur emeklilerine 53,27 oranındaki aylık artışı yutmuştur. Emekli sandığı emeklilerine verilen brüt 175 TL erimiştir. 2014 yılı ikinci dilim aylık artışının verileceği Temmuz ayına girerken konuya dikkat çekmek ve emeklilere ek verilmesi talebimizi hükümete iletmek için yürüyoruz” ifadelerini kullandı.