Enerji Verimliliği Derneği ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü arasında imzalanarak yürürlüğe giren ve 2014-2015 eğitim öğretim yılında 21 pilot ilde 5. 6. 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine yönelik faaliyetler yürütülen Enerji Çocuk Projesi 2015-2016 eğitim öğretim yılında da belirlenen yeni 38 pilot ilde öğrencilerle buluşmaya başladı.

Enerji Çocuk Projesi kapsamında, enerji verimliliği çalışmalarına vurgu yapılarak, başta evlerde olmak üzere çocukların bulunduğu her ortamda enerjinin çocuklar tarafından verimli kullanılması amaçlanmış olup, çocukların enerji kullanımı ve tüketimi konusunda bilinçlendirilmesi ve enerji verimliliği konusunda ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Proje çalışmalarından biri olan Enerji Çocuk Naz ve Arkadaşları da okulların açılmasıyla birlikte yeniden il il gezmeye başladılar. 39.eğitimini Bolu'da, 40.eğitimini Karabük'te veren Enerji Çocuk Naz, arkadaşlarına enerjinin nasıl verimli kullanılması gerektiği, evlerinde ve okullarında nelere dikkatetmeleri konusunda bilgi verdi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği etkinlik sonrasında Enerji Çocuk tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.Haber Merkezi