Her hafta Salı günleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman başkanlığında toplanan İl Encümeni'nde bu hafta on gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.
Tahsin Akduman başkanlığında toplanan İl Encümeni'nde bu hafta on gündem maddesi görüşüldü. Gündeme; Mülkiyeti İl Özel İdaremize ait Merkez İlçedeki İş Merkezinde boş bulunan dükkanlardan 1B/08,1B/09,1B12 nolu dükkanların ihale kararı alınması ile başlandı.
Daha sonra; Mülkiyeti İl Özel İdaremize ait Gerede İlçesi Seviller Mahallesi Bolu caddesinde tapunun 66 ada 12 parsel nosunda kayıtlı Otel Binasının 1.katı Gerede Belediyesine kiralanmıştı. Kiralama süresinin dolması üzerine İl Genel Meclisi'nden binanın satılması veya kiralanması kararı gelinceye kadar aylık 350 TL bedel ile 30 Haziran'a kiralamanın devam etmesine karar verildi.
Gündemin üçüncü maddesinde yer alan; İlimiz Merkez ve İlçe Köylerinin kanalizasyon projeleri yapılmış olan köylere malzeme yardımı talebi oy birliği ile kabul edildi. Ardından, İlimiz Merkez İlçe Tarakçı köyü 930 ve 1211 numaralı parselin birleştirme ve ifraz talebi kabul edildi. Beş ve altıncı maddelerde yer alan; İlimiz Merkez İlçe D 100 Karayolu üzeri Nuhlar köyü mevkiinde bulunan Karapınar kaynak suyunun Q=0,02 lt/sn debilik kısmının içme ve kullanma suyu amaçlı 3 yıl süreli kiralanması için ihale kararı alınması talebi ve İlimiz Merkez İlçe D 100 Karayolu üzeri Köroğlu mevkiinde bulunan Karapınar kaynak suyunun Q=0,02 lt/sn debilik kısmının içme ve kullanma suyu amaçlı 3 yıl süreli kiralanması için ihale kararları alındı.
Gündemin yedinci maddesinde; İlimiz Merkez İlçe Tokmaklar Köyü ve Müstakimler Köyü sınırları içerisinde 1382 ve 1109 numaralı mera vasıflı parselin ifraz talebi görüşülerek kabul edildi. Daha sonra İlimiz Gerede İlçesi Güneydemirciler köyü sınırları içerisinde Harman tepesi mevkiinde 243 ve 245 nolu parsellerin su deposu kurulacağı için içerisinde kaldığı parsellerin kamulaştırılması ve tüm kamulaştırma bedel ve masraflarının Gerede Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesince ödenmek üzere Kurumumuz adına tescil edilmesi ve kamu yararı kararı talebi onaylandı.
Dokuzuncu madde de ise 2013 yılı İl Özel İdare bütçesinin Gerede İlçe Özel İdare Müdürlüğü kısmındaki 2.000,00 TL ödeneğin bölümler arası aktarımı talebi kabul edildi. Gündemin son maddesinde; İlimiz Dörtdivan İlçesi 14 KC 224 plakalı çöp toplama aracının, bakım ve yedek parça masraflarının Dörtdivan Köye Yönelik Hizmetlerde kullanılmak üzere yardım bölümünden ödenmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.