​Bolu Yıldırım Bayezid Vakfı tarafından Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi'nde bir tanıtım toplantısı yapıldı. Yeni kurulan Vakfın tanıtım toplantısında, vakıf faaliyetleri ve projeler katılımcılara aktarıldı.

Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi'nde düzenlenen tanıtım toplantısına Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Cağfer Karadaş, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, daire müdürleri, il dışından ve Bolu'dan çok sayıda misafir katıldı. Kuran tilaveti ile başlayan toplantı, Bolu Yıldırım Bayezid Vakfı tanıtım slaytı ile devam etti. Toplantıda konuşma yapan Bolu Yıldırım Bayezid Vakfı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nusret Dede, Fakir, dul, öksüz, borçlulara yardım yapmanın yanında, öğrenciye elbise ve yemek vermek, evlenecek genç kızlara çeyiz hazırlamak, kâse, bardak gibi ev eşyasını kıran hizmetçiler azarlanmasın diye zararlarını gidermek, divitinde mürekkep tükenenlere mürekkep temin etmek, yolların temiz tutulması için sırtında taşıdığı kül ile insanı tiksindiren şevlerin üzerini kapatmak, oyuncağı olmayan çocuklara oyuncak temin etmek, leylekler için yem parası vakfetmek gibi çok çeşitli alanlarda vakıfların hizmet verdiklerini öğreniyoruz. İslam'a inanan ve irfanıyla bezenen ecdadımız, kanlarıyla sulayarak yurt edindikleri toprakları vakıf eserleriyle donatmışlardır. Bu eserler adeta İslam yurdunun tapusu haline gelmiştir. Selçukluların Osmanlıların ulaştığı her yerde bu tapuları görmek mümkündür. İçinde yaşadığımız şehre gelince, Bolu'da Osmanlı mimarisinin en parlak dönemi Yıldırım Bayezid Devridir. Bu dönemde imar faaliyetleri artmış ve klasik Osmanlı mimarisine mihenk

Taşı olabilecek çok önemli adımlar atılmıştır bu döneme ait bazı eserler Büyük Cami diye bilinen Yıldırım Bayezid Camii, Orta Hamam olarak bilinen Yıldırım Bayezid Hamamı, Eskiçağa Yıldırım Bayezid Camii ve Hamamı, Gerede Yıldırım Bayezid Camii ve Hamamı, Mudurnu Yıldırım Bayezid Camii ve Hamamıdır. Bolu Mimar Sinan Derneği olarak 2006 yılından beri eğitim alanı merkez olmak üzere çeşitli alanlarda hizmet veren Derneğin üyeleri, Vakıf olarak hizmet etmenin daha yararlı olacağı düşüncesinden hareketle, Vakıflaşma sürecine girdiler. Şehrimize önemli hizmetleri bulunan tarihi şahsiyetlerden Yıldırım Bayezid Hanın ismi Cağfer Karadaş Hocamızın önerisiyle vakfa verildi” dedi.

Dede konuşmasının devamında ise, Vakfımızın hizmet alanlarından birkaçı, Yıldırım Bayezid'le ilgili bilgi bankası oluşturmak, eserlerine sahip çıkmak, korumak, tanıtmak başta olmak üzere, toplantı, konferans, Panel, sempozyum düzenlemek, tarih bilinci oluşturmak, milli manevi değerler eğitimi vermek, spor, sağlık ve çevre bilincine katkı sağlamak, bilimsel ve kültürel eserler yayımlamak, lisan, tehzip, minyatür, hat, ebru, musiki, hitabet, diksiyon vb alanlarda kurslar düzenlemek, aynı amaçla faaliyet gösteren vakıf, dernek vb. kuruluşlarla işbirliği yapmak, şahıslar veya vakıflar-derneklerin üyeleri arasındaki dargınlık ve kırgınlıkları gidermek için çalışmalar yapmak. İhtiyaç sahibi kimselere ayni ve nakdi yardımda bulunmak olarak özetlenebilir. Bunlar arasında en önemlisi, eğitimle ilgili olanıdır. Bizce eğitim milli ve manevi değerlere sahip alternatif veya paralel olmayan, hak ve hakikate destekçi, taassup, tutuculuk ve bağnazlıktan uzak, aşırı uçlarda bulunmaktan sakınan, değerlerimizi korumak için var gücüyle çalışan, ufku geniş, vicdanı hür, Dini, devleti ve milletine hıyanet etmeyen ve bunlar yararına çalışan bir gençliğin yetişmesine hizmet etmelidir. Vakfımız bunu temin için, okul öncesinden başlayarak, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, yüksek lisans ve doktoraya kadar, eğitime destek vermeyi hedeflemektedir. Bunu da, öğrencilere iaşe ve ibate imkânı sağlayan ev, yurt vb. müesseselerin açılması ve takviye kurslar verilmesi ile sağlamaya çalışır” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmaları ile devam eden programda, 4 – 6 yaş Kuran Kursu öğrencisi Tuğra Emre İstiklal Marşı okudu. Toplantıdaki musiki ziyafeti katılımcılar tarafından beğeni ile karşılandı. Vakfın tanıtımının yapıldığı toplantı, yemek ve duanın ardından kapanış ve hediye takdimi ile sona erdi. Haber Merkezi