Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Gerede Müftülüğü tarafından Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temalı konferans halkın tıklım-tıklım doldurduğu Gerede Terminal Düğün Salonu'nda gerçekleşti.
İnsanlar, Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temalı konferansa koştu. Konferansın sonunda salondakiler birbirine sımsıkı sarıldı ve hafızlar diyarından çok önemli bir mesaj verdi: Her geçen gün tükenmeye başlayan insanlık onuruna inat kardeşlik!”
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Gerede Müftülüğü tarafından Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” temalı konferans halkın tıklım-tıklım doldurduğu Terminal Düğün Salonu'nda gerçekleşti.
Konferansa Gerede Kaymakamı Arslan Yurt, Garnizon Komutanı Arif Haktan Doğan, Belediye Başkan Vekili Ali Kemal Atay, İl Müftüsü Mehmet Şahin, İl Müftü Yardımcısı Dr. Halil Taşpınar, ilçe müftüleri de katıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç'in konuşmacı olarak katıldığı program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Müezzin Kayyım'ı İsmail Pire ve İmam Hatip Mustafa Koç'un verdiği sala ve kutlu doğum sinevizyonu ile başladı.
Gerede Müftüsü Hasan İzmirli'nin açılış konuşmasıyla devam eden programda, İl Müftüsü Mehmet Şahin ve Gerede Kaymakamı Arslan Yurt'ta birer konuşma yaptı.
Protokol konuşmalarının sonunda İlçe Müftülüğü tarafından yapılan yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara ödülleri verildi. İstiklal Marşı'nı ezbere okuma yarışması, Kur'an kursu öğrencileri arasında yapılan bilgi yarışmasında dereceye giren yarışmacılar ile bölge hafızlık yarışmasına Bolu ilini temsilen katılan ve bölge ikincisi olan Yeni Camii Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Hafız Nurullah Açıkalın'a ödülleri takdim edildi.
Cumartesi günü yapılan ve sonuçları heyecanla beklenen kırk hadis ezberleme yarışmasının sonuçları da bu programda açıklandı. Görevliler kategorisinde Hocazade Kız Kur'an Kursu Öğreticisi Amine Yılmaz birinci olurken, ikinci Akçaşehir Köyü Camii İmam Hatibi Yasin Anaç, üçüncü ise Kayızopran Köyü Camii İmam Hatibi İsrafil Kılıç oldu.
Öğrenciler kategorisinde ise Hacı Halil Efendi Kız Kur'an Kursu öğrencisi Fatma Çelik birinciliği alırken, yarışmanın ikincisi Yeni Camii Erkek Kur'an Kursu öğrencilerinden Hafız Ali Balabanlı, üçüncüsü ise Hocazade Kemalettin Efendi Kız Kur'an Kursu öğrencilerinden Zeynep Ören oldu. Dereceye girenlere ödüllerini protokol üyeleri takdim etti.
Ödül töreninin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç, programa katılanlara konferans verdi.
Muhammedî bir bakış!
Dinç, salonda bulunanlara Kutlu Doğum Haftası'nın bu yılki temasının neden Hz. Peygamber ve İnsanlık Onuru” olduğunu açıklayarak başladı. Kadir Dinç, içinde bulunduğumuz 21. yüzyılın sıkıntılarla dolu olduğunu ve bu sıkıntılar ile baş etmekte insanların zorluk çektiği ve büyük hatalara düştüğünü, Muhammedî bir bakış ile olaylara bakılmadığı için insanların zorlukları aşamadığını ve dalalete düştüğünü söyledi.
Yeryüzünde devam eden zulümlerin artışının insanlığı onursuzlaştırdığını söyleyen Dinç, cahiliye devrindeki insanların onursuzluk batağında olduğunu ve Hz. Muhammed (sav)'in gelişiyle beraber kadının, çocuğun, yaşlının, yetimin, öksüzün, siyahın, beyazın yeniden onurlandığını dile getirdi. Dinç, konuşmasını Peygamberimiz (sav)'in hayatından kesitler ile örneklendirdi.
Devir cehalet devri
Hizmet İçi Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Kadir Dinç, Devir şu an itibarıyla yine