Kurulduğu yıldan bu yana gerçekleştirdiği yardımlarla adından sıkça bahsettiren Gerede Hizmeteli Derneği, bu kez de; hayır çarşısı için kolları sıvadı.
Çeşitli sosyal etkinliklerle isminden sıkça bahsedilen Gerede Hizmeteli Derneği, şimdi de ihtiyaç sahibi insanlar için hayır çarşısı açmayı planlıyor.
Hizmeteli Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'ni kurarak, ilçemizdeki ihtiyaç sahibi insanların yardımına koşmayı amaçlayan dernek başkanı Murat Ergüven, belediye başkanını ziyaret ederek, çalışmaları için destek istedi.
Gerede Hizmeteli Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ergüven ile üyeleri; Neslihan Yurt, Mehtap Demirses Burku ve Ayşe Ergüven, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın´ı makamında ziyaret etti.
Hizmeteli Derneği ve Gerede Belediyesi işbirliğinde açılması planlanan "Hayır Çarşısı" konusunda bir takım görüşmelerin yapıldığı ziyaret sonrasında gazetemize bilgi veren dernek başkanı Murat Ergüven, hayır çarşısının açılacağı mekân, ihtiyaçlar vb. konular hakkında fikir alışverişinde bulunulduğunu dile getirdi.
Maddi durumu zayıf olan, ihtiyaç sahibi vatandaşların dertlerine derman olabilmek, sıkıntıları bir nebze de olsa azaltabilmeyi kendilerine şiar edindiklerini işaret eden Ergüven, belediye işbirliğinde hayır çarşısı açacaklarını ifade ederek; Maddi durumu zayıf vatandaşlarımızı tespit edip, hayırseverlerimiz vasıtasıyla onlara yardım etmeye çalışıyoruz. Ancak biz bu yardımları bir adreste toplayarak, daha çok insana ulaşmayı hedefliyoruz,” şeklinde konuştu.
Dernek olarak ev ve giyim eşyası gibi kullanılmış ama kullanılabilir durumda olan eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Ergüven, Ancak bunları depolama sorunumuz var. Belediyemizle ortaklaşa düşündüğümüz "hayır çarşısı" adını vereceğimiz bir proje ile hem bu sorun aşılmış olacak hem de aynı anda çok daha fazla yardıma muhtaç vatandaşlarımıza ulaşabileceğiz,” dedi.
Hizmeteli Derneği ve Gerede Belediyesi arasında imzalanacak bir protokolle Hayır Çarşısı”isimli proje için gereken çalışmaların yakında başlayacağı öğrenildi.
HAYIRDA YARIŞIN!
Yüce kitabımız Kuran; İyilikte ve (Allah'ın sizin iyiliğiniz için koyduğu yasaklarından) sakınma hususunda (birbirinizle) yardımlaşın; günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın,” buyurmaktadır.
Yüce yaradan, mü'minlerin daima hayra vasıta olmaları, kardeşlik ve dayanışma duygularını korumaları hususunda, Ey iman edenler! (Rabbinize) Ruku edin (eğilin); secdeye (yere) kapanın; Rabbinize ibadet (kulluk) edin; hayır yapın ki, kurtuluşa eresiniz.” (Hac Süresi 77), bir başka ayette ise Hayırda yarışınız” (Maide Süresi 48) denilerek, ilahi emirlerine mü'minlerin samimiyetle tabi olmalarını istemiştir.