İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 9 çalıntı otomobil ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı Sanayi Polis Merkezi'nin bahçesinde sergilenen çalıntı otomobillerden 3'ü sahiplerine teslim edildi.
İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda 9 çalıntı otomobil ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı. Ankara, İstanbul ve Trabzon'dan çalınan otomobillerin Bolu'da şasi numaralarının değiştirildiği bilgisi üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, iki aylık teknik ve fiziki takibin ardından bazı adreslere operasyon düzenledi.
Yapılan incelemede 2010 ve 2012 yıllarında çeşitli illerden çalındığı belirlenen 3 otomobil ele geçirildi, olayla ilgili 2 şüpheli gözaltına alındı.
Otomobil sahiplerine ‘Bayram hediyesi'
Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Sanayi Polis Merkezi'nin bahçesinde düzenlenen törenle motor ve şasi numaraları değiştirilen otomobillerden 3'ünü sahiplerine teslim etti, 6 otomobilin sahiplerinin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
Çalınan otomobillerini teslim almak için Trabzon'dan gelen Ercan Menteşe, Ankara'dan gelen Osman Aydın ve İstanbul'dan gelen Sebahattin Karadağ emniyet personeline teşekkür etti.
Durmuşlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerinin son 3 yılda çalıntı araçlarla ilgili yoğun çalışma yaptığını söyledi.
İhbar ve şikayetlerle 25 aracın çalıntı ve "change" olduğunru belirlediklerini kaydeden Durmuşlar, şöyle konuştu: "Bunlarla ilgili Ankara Laboratuvar Daire Başkanlığı ile irtibat kurduk. Hem mahallinde hem de yerinde yapılan çalışmalar neticesinde bu araçların motor ve şase numaralarının değiştirildiği, çalıntı oldukları tespit edildi. Araçların sahiplerine ulaşmaya çalıştık. Laboratuvar incelemesi sonrasında 9 aracın motor ve şase numaralarının esasları tespit edildi. Çalışma neticesinde 3 aracımızın sahibine ulaştık. 6 aracın sahiplerine ulaşma çalışmalarımız devam ediyor."
Durmuşlar, araçları sahiplerine teslim ederek bayram hediyesi verdiklerini anlattı.