Bir süredir görevden almaların yaşanacağı belirtilen İl Emniyet Müdürlüğü'nden beklenen deprem gerçekleşti. 17 Aralık soruşturması sonrası hükümet tarafından hizmet hareketine yakın olduğu tahmin edilen isimler bulundukları görevlerden alınarak yerlerine yeni atamalar yapılıyordu. Bu kapsamda Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan çalışmalar sornası bazı isimlerin görev yerleri değiştirildi.
Türkiye genelinde AKP Hükümeti tarafından 17 Aralık Operasyonu sonrası kamu kurumlarında değişiklikler yapılıyordu. Yaşanan süreç sonrası Bolu'da da bazı değişikliklerin yapılacağı duyumlar kamuoyunun bilgisindeydi. Hafta sonu yapılan düzenlemelerle İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bazı şube müdürlerinin görev yerleri değişitirildi.
Yapılan değişiklik sonrası Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kubilay Akgün görevden alınarak, yerine Personel Şube Müdürü Zafer Topkaya görevlendirildi. Kubilay Akgün'ün ise Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü görevine getirildi.
Eğitim Şube Müdürü Memduh Ünsal ise Personel Şube Müdürlüğü görevine getirildi.
Emniyetin diğer birimlerinde de köklü değişklikler yapıldığı belirtilirken, bu dğeişikliklerin hafta içerisinde kamuoyuna yansıma bekleniyor.
Bolu İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, "Konuyla ilgili şu anda benim bir şey söylemem mümkün değil. Pazartesi gününü beklememiz gerekiyor" dedi.