Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla Bolu'da gazi polis memuruna Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Devlet Övünç Madalyası takdim edildi.

Sakarya'da 12 Mayıs 2013'te bir asayiş olayına müdahale ettiği sırada, alkollü sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu sağ bacağını kaybeden gazi polis memuru İsmail Dere'ye, Devlet Övünç Madalyasını Bolu Valisi Aydın Baruş verdi.

Vali Baruş, valilikte düzenlenen törende, Türkiye Cumhuriyeti'ne ve Türk milletine verdiği üstün hizmeti dolayısıyla gazi polis memuru İsmail Dere'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Devlet Övünç Madalyasını takdim ettiklerini dile getirerek, Kendisine milletimize vermiş olduğu hizmetten ve yaptığı fedakarlıktan dolayı şükranlarımızı sunuyorum. Ailesine de böyle bir evlat yetiştirdikleri için şükranlarımızı arz ediyorum" dedi. İsmail Dere de görev esnasında başına kötü bir olay geldiğini belirterek, "Devletin de bizi unutmayıp hatırlaması, bu şekilde onurlandırması güzel bir şey. Herkese teşekkür ediyorum" dedi. AA