İl Emniyet Müdürlüğü8. Sınıf öğrencilerine yönelik başlattığı ‘Polis ne yapar' isimli konferanslarına devam ediyor. Emniyet Müdürlüğü son olarak Gazipaşa İlköğretim Okulu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Eğitim konferanslarının tamamlanmasının ardından il merkezinde eğitim-öğretim gören 2.306 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.
İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Ortaokul 8. Sınıfta eğitimlerine devam ediliyor. Öğrencilere yönelik olarak Devlet ve halkın birlik beraberliğini sağlamak, dayanışmayı geliştirmek, öğrenciler ile teşkilat arasında samimi ve sıcak bir tanışma ortamı oluşturmak hedefleniyor. Ülke bütünlüğü aleyhinde faaliyet gösteren terör örgütlerinin yapmış oldukları propagandaları etkisiz hale getirmeyi hedefleyen çalışmada, öğrenciler bilinçlendirmek, gelecekle ilgili önemli adımlardan birini atacak oldukları bu dönemde polisi ve polislik mesleğini daha yakından tanımaları hedefleniyor.
13 Şubat 2013 tarihinden itibaren ‘Polis Ne Yapar?' konulu sınıf seminerlerine başlanılmış, 21 Şubat 2013 günü Gazipaşa Ortaokulunda seminerlere devam edildi. Seminerlerin devam edeceği belirtilirken, İl Merkezinde 28 Ortaokulunda 89 sınıfta eğitim görmekte olan toplamda 2.306 öğrenci ile bir araya gelinecek.