Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya yaptığı açıklamada, Arsa vergilerinde yapılan artışlar, insaf ve izan ölçülerinden çok uzak, son derece acımasızca, gaddarca bir boyuta ulaşmıştır” dedi ve Yeni sanayi Sitesi projesinin sanayi esnafı ile karar verilerek yapılması gerektiğinin altını çizdi.
İl Başkanlığı binasında basın mensupları ile bir araya gelen Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, Soma'da meydana gelen maden kazasında hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, Saadet Partisi Bolu İl Başkanlığı olarak geçtiğimiz hafta Soma'da yaşadığımız, milletimizi büyük üzüntüye sevk eden, acısı hala yüreğimizde yanan elim maden faciasında hayatını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet, geride kalan eş, çocuk ve yakınlarına ve yüce milletimize başsağlığı dileyerek sözlerime başlamak istiyorum” dedi.
“BU KORKUNÇ BİR HAKSIZLIKTIR”
Emlak vergilerinde yüzde 700'lük bir artışın olduğunu belirten Çetinkaya, Bilindiği gibi emlak vergisinin 1. taksidi Mayıs ayında ödenir. Bu vergiyi ödemek için Belediye veznelerine giden vatandaşlarımız büyük bir şok yaşamışlar. Bu aşırı fahiş artışlar karşısında hayretler içinde kalmışlardır. Özellikle arsa vergilerinde yapılan artışlar, insaf ve izan ölçülerinden çok uzak, son derece acımasızca ve gaddarca bir boyuta ulaşmıştır. Bizlere tahsilat makbuzlarını ulaştıran bir vatandaşımızın Beşkavaklar Mahallesi'nde bulunan bir arsası için 2013 yılı 1. taksidi için 29,63 TL öderken, 2014 yılı 1. taksidi için 208,50 TL ödemek zorunda kaldığını ortaya koymaktadır. Toplamda 2013 yılında 59,26 kuruş ödediği vergiyi 2014 yılında 417,00 TL ödemek zorunda kalmıştır. Bu durum yüzde 700 artış demektir. Bu korkunç bir haksızlıktır. Bu büyük bir zulümdür. Normal konutlarda ise durum yine vahimdir. 2013 yılında toplamda 76,54 TL bina vergisi ödeyen bir konut sahibi 2014 yılında 112,00 TL ödemek zorundadır. Bu ise yüzde 46 artış demektir. Daha evvel de tatil günlerinde dükkan açma ruhsatlarına yüzde 400 oranında zam yapılmıştır. Böyle bir artışa neden gerek duyuldu? Bu artışlardan ne kadar bir gelir elde edilmektedir ve bu gelir nerelere harcanmaktadır? Önümüzdeki günlerde farklı alanlarda bu tür artışlar olacak mıdır?” ifadelerini kullandı.
“EN GÜZEL ÇÖZÜM, TARAFLAR ARASINDAKİ ANLAŞMADIR”
Bu haksız artış karşısında mağdur olan vatandaşların haklarını meşru zeminde aramalarını tavsiye eden Çetinkaya, Yeni Sanayi Sitesi projesiyle ilgili olarak ise, Biz Saadet Partisi olarak bu haksız uygulamanın karşısında olduğumuzu beyan ediyor, Sayın Belediye Başkanını ve Belediye Meclisini bu haksızlıktan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz. Ayrıca Sanayi Sitesi konusunda muhalefetten çözüm önerisi beklediğini beyan eden Sayın Belediye Başkanına Saadet Partisi olarak şu öneride bulunuyoruz; Çözümü muhalefet partileri ile değil; sanayi esnafıyla beraber oturarak çözün. Onların isteklerini dikkate alarak, onları mağdur etmeyecek bir konuda anlaşmaya çalışın. Zira en güzel çözüm, taraflar arasındaki anlaşmadır” diye konuştu.