Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Mehmet Bayır, Emlak Danışmanlığı kursunun açılacağını söyledi. Bayır, bu kursun ilerleyen zamanlarda Tapu Müdürlüğünden temin edileceği yönünde duyumlar aldığını belirterek kursiyerlere Bu son şans olabilir” mesajı verdi.

Bolu'da birçok kişiye önemli mesleki sertifikalar kazandıran Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda Emlak Danışmanlığı kursu açılacak. Okul Müdürü Mehmet Bayır gazetemize verdiği demeçte, Emlak Danışmanlığı yapacak kişilere çağrıda bulundu. Bundan sonra bu sertifikanın Tapu Dairesinden alınabileceğini belirten Bayır, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: Pek yakında Emlak Danışmanlığı kursu açacağız. Şuanda internet sitemizden duyurusunu yaptık. Bu kursa katılmak isteyen kursiyerler kursbasvuru.com adresinden de bu kursa başvurabilirler. Bu kursu hafta sonu yapmayı düşünüyoruz. 09.00 ve 16.00 saatleri arasında yapacağız. Bugüne kadar açtığımız Emlak Danışmanlığı kurs sayısı 11'dir. Bu 2012 yılından itibaren 12'nci kursumuz olacak. Bugüne kadar bu kurs ile ilgili yaklaşık 400'e kişi sertifika aldı. İhtiyaca göre kurslarımızı açtığımız için Emlak Danışmanlığı kursuna istek ve ihtiyaç devam ediyor.”

TALEP YOĞUN

“Emlak Danışmanlığı Kursuna yoğun bir talep oluyor. Bu kursu 100 kişiyle açacağız. 200 kişilik çok amaçlı salonumuz var ve kursiyerlerimizi oraya alacağız. Asgari 12 kişi ile kurs açılabiliyor ama bununla ilgili eğitici temin etme güçlüğü çekilebiliyor. Elimizde bir tane eğitici var. Az kursiyerle yapıldığında talebi karşılama noktasında çok fazla zaman alıyor. Dolayısıyla 100 kişiyi kursa alıyoruz. Tahmin ediyorum 1 buçuk 2 ay içinde kursu tamamlayacağız.”

BU ŞANSI DEĞERLENDİRİN

“Avrupa Birliği çerçevesinde artık sertifikası olmayan, uzmanlığı olmayan kişiler herhangi bir şey yapamıyor. Bu sertifika ile uzman olarak emlak işi yapacaklar. Emlakçılık yapmak isteyenler, emekliliğinde ben bu işi yapabilirim diyenler ya da şuanda işsiz olanlar bu kurslar onlar için büyük katkı sağlayacak. Duyumlarımıza göre de ilerleyen zamanlarda bu belgenin alınma işlemi Tapu Dairesi'ne e verilebilir. Bu son şans olabilir. Kursiyerlerimizin bu şansı değerlendirip ücretsiz katılarak kurslarımıza talep etmelerini bekliyoruz.” AA