Hayırsever Solmaz ve Ahmet Baysal tarafından yaptırılan Solmaz ve Ahmet Baysal Emineana Anaokulu düzenlenen tören ile açıldı. Programda konuşan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal bir anaokulu daha yaptıracaklarının müjdesini verdi.

Solmaz ve Ahmet Baysal Emineana Anaokulunun açılış törenine Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ile eşi Solmaz Baysal, İzzet Baysal Mütevelli Heyeti Üyeleri, Hayırsever Yaşar Çelik, Bağışçılar Vakfı Başkanı Şerafettin Erbayram, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, öğrenciler, öğretmenler veliler ve davetliler katıldı.

Düzenlenen açılış töreni Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ile eşi Solmaz Baysal tarafından kurdele kesimi ile başladı.

Kurdele kesiminin ardından Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları'na Solmaz ve Ahmet Baysal Emineana Anaokulu'nu gezmesinde 3 yaşındaki Esma refakat etti. Küçük Esma'nın elinden tutarak Anaokulunu gezen Vali Zahteroğulları, küçük kız ile bol bol sohbet etti.

Vali Zahteroğulları ve beraberindekiler daha sonra Solmaz ve Ahmet Baysal Emineana Anaokulu Gösteri Salonu'na geçtiler. Buradaki tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Mebrure-İlhan Bağışgil Anaokulu öğrencileri tarafından gerçekleşen halk oyunları gösterisi Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları ve törene katılanlar tarafından ilgi ile izlendi ve alkışlandı.

Törende İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal yaptığı konuşmasında, Bildiğiniz gibi Anaokulları çocuğun ana evinden alınıp anaokuluna verildiği yerlerdir. Dolayısıyla ben ve eşim buraya annemizin ismini vermeyi uygun gördük. Annem Emine Baysal hayırseverdi. Rahmetli babamın kendisine harçlık için verdiklerini mahallemizdeki fakir fukaraya dağıtırdı. Bu kadar hayırsever bir kişiliği vardı. Onun için bizde Emineana ismini verdik. Hayırlı olsun diyorum. Ailelerimiz çocuklarını okulumuza emniyetle gönderebilirler. Müsterih olsunlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Solmaz Baysal ise yaptığı konuşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek açılışı yapılan okulun hayırlı olmasını diledi.

Programda bir anaokulu daha yapacaklarının müjdesini veren İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal Yaptıracağımız o anaokuluna da eşimin annesi olan Kadriye Hanım adını vereceğiz. Kadriye Hocanım Cumhuriyet devrinin Bolu'daki Atatürkçü öğretmenlerinden biriydi. Seneye de inşallah açılışını yapacağımız okula da Kadriyeana adını vereceğiz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından hatıra fotoğraf çekimi ve ikramlar ile düzenlenen açılış töreni sona erdi.