Almanya'nın Neus kentinde düzenlenen Atıcılar Festivali'ne davetli olarak katılan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, Almanya'dan Bolu'ya müjdelerle geldi. Davarcıoğlu, Neuss ve Bolu Belediyesi işbirliği ile hayata geçecek olan Yaşlılar Köyü'nün çalışmalarına hız verildiğini belirterek; Yaşlılarımız ikinci baharlarını huzurlu ve mutlu bir ortamda yaşayacaklar” dedi.

Almanya'nın Neuss kentinde, Ağustos'un son haftası ülkenin her yanından gelen çok sayıda atıcının katıldığıfestivale kardeş belediyemiz olan Neuss Belediyesi ev sahipliği yaptı. (NeusserBürger-Schützenfest)Neuss Yurttaş ve Atıcılar Festivali'ne Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve Zabıta Müdürü Zerrin Biçen davetli olarak katıldı.Neuss Belediyesi'nin düzenlediği festivalde, Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu önümüzdeki günlerde ilimizde büyük bir coşku ile kutlanması hedeflenen Köroğlu Festivali için gözlemlerde bulundu.

“Neuss halkı festivale yoğun ilgi gösterdi”

Neuss Yurttaş ve Atıcılar Festivali, kentte bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının kendilerini tanıtan ışıklı tanıtım stantları ile geçiş yapmasıyla başladı.Çocuklar, gençler ve yaşlılar her yaştan insan büyük bir şölen havasında kutlanan festivalde yöresel giysileri ile geçit törenine katılırken Neuss halkı festivale yoğun bir ilgi ve katılım gerçekleştirdiği gözlendi.Daha sonra nehir kıyısında atışlar yapılarak o yılın kral ve kraliçesi seçildi.

“Yaşlılarımız aile ortamında yaşayacak”

Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu Neuss ve Bolu Belediyesi işbirliği ile yaşlılar köyünün kısa bir süre hayata geçeceğinin müjdesini verdi.Davarcıoğlu, Yaşlılarımız temiz orman havasında yaşayacak. İkinci baharlarını huzurlu ve mutlu bir ortamda yaşamaları için önemli çalışmalar yapıyoruz. Yaşlılarımız huzurevi ortamından çok aile ortamında yaşayacak.Yaş ortalaması birbirine yakın komşuları olacak. Projede sona yaklaştık dünya standartlarının üzerinde bir projeyi Bolu'ya kazandıracağız. Beş yıldızlı otel konforunda yapacağımız Yaşlılar Köyü Projemizle, ilimizde bulunan yaşlılara hem de yurtiçinden ve yurtdışından gelecek yaşlılarasahip çıkacağız" dedi.