Emekli Orman Genel Müdürü Abdurrahman Sağkaya, kamuoyunda Orman Genel Müdürlüğü ve ormancılık çalışmalarının algılanması araştırmaları kapsamında Bolu Orman Bölge Müdürlüğü çalışanları ile bir araya geldi. Emekli Orman Genel Müdürü Abdurrahman Sağkaya, Bölge Müdürü Yusuf Şahin'i ziyaretinin ardından Bölge Müdürü, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve İşletme Şeflerinin katılımı ile seminer salonunda düzenlenen bir toplantı gerçekleştirdi.
Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin'in saygı ve selamlarını sunarak başladığı açılış konuşmasında; Orman Genel Müdürlüğü misyonu çerçevesinde orman ve orman kaynaklarını her türlü tehlikeye karşı korumak geliştirmek ve faydalanma çalışmalarını gerçekleştirmek, orman alanlarının planlanması, izinlerin düzenlemesi, orman yollarının ve fiziki alt yapının güçlendirilmesi, toprak muhafaza ve havza ıslahı çalışmaları ile entegre havza çalışmaları gibi önemli görevlerinin yanı sıra orman halk ilişkilerinin düzenlenmesi ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi çalışmaları üzerinde de çok hassasiyetle durulduğunu belirtti. Kurumsal olarak bu faaliyetler üzerinde çok ciddiyetle metodolojik bir anlayışla, kavramla yürütülmesi gerektiğini, müşteri memnuniyetinin rekabette önemli olan unsurlardan bir tanesi olduğunu, hizmet verilen sektörde yer alan hedef kitlenin almış olduğu hizmetteki algının önemine değindi.
Ülkemizin en önemli doğal kaynaklarından biri olan ormanlarımızın korunması, sürdürebilir bir anlayışla işletilmesi ve gelecek nesillere aktarılmasında halkın bilinçlendirilmesinin büyük önem arz ettiği ifade edildi. Günümüzde kamu yararı odaklı hizmetleri halka sunma noktasında 174 yıldır büyük bir özveriyle görev yapan Orman Genel Müdürlüğü'nün topluma sunulan hizmetler oranındaki bilinirliliği ve toplum olgusunun oluşmasındaki öneminin vurgulandığı toplantıda konuşan Orman Genel Eski Müdürü Abdurrahman Sağkaya; Kamuoyunda orman teşkilatı ve ormancılık faaliyetlerinin nasıl algılandığı, ne gibi çalışmalar yapılması gerektiği konularında yapılan anket çalışmaları hakkında bilgi verdi. Daha sonra Bölge Müdürlüğü faaliyetleri ve yapılması gereken çalışmalar hakkında görüşlerini paylaştı.