Bolu'da emekli vergi rekortmeni imam Abdullah Yüksel'in evini basan maskeli gaspçılardan 4'üne 30 yıl, 1 zanlıya da 20 yıl hapis cezası verildi. Tutuklu yargılanan eski Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanı Hafız Kenan Ç. ve diğer 3 kişi ise serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Bolu'da vergi rekortmeni imam olarak bilinen Abdullah Yüksel'in Kalıcı Konutlar yolu üzerindeki evine kar maskesi takarak giren 7 kişi Abdullah Yüksel'in evde bulunan bakıcısı S.B., şoförü S.C. ve muhasebecisi U.Ö.'yü rehin alarak ellerini ve ayaklarını bağladılar. Şahıslar, Abdullah Yüksel'den 250 bin TL fidye istediler. Çete üyelerinden M.T. parayı çekmesi için Abdullah Yüksel'i bankaya götürdü. Banka görevlisinin 50 bin TL'yi nakit geri kalanını da havale yapmak istemesi üzerine Abdullah Yüksel, ısrarla parayı nakit istedi. Abdullah Yüksel'in hareketlerinden şüphelenen banka görevlileri polisi aradı. Görevlilerinin parayı vermemesinden kuşkulanan M.T. ise bankadan çıkarken, evde bulunan arkadaşlarını arayarak durumu bildirdi.

Polisin operasyonu sonrasında Hafız Kenan Ç. ve 9 kişi gözaltına alınmıştı. İlk mahkemede 2 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 8 kişi tutuklanmıştı. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında, Hakan Kuş, Mustafa Turgut, Murat Bulut, Mehtap Yurtseven'e 'hürriyete tehdit ve silahlı yağma' suçundan 30 yıl, Muhammed Kader Gizli'ye ise 20 yıl hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, Hafız Kenan Ç., Zennur Ö., Mehmet A.'ye ise 2 yıl 8 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, bu kişilerin cezaevinde yattıkları süre göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi.İHA