Geleneksel hale gelen ‘Elmalık Erenleri Bayramı' bu yıl da Tokad-i Hayreddin Hz. Türbesi'nin bulunduğu alanda gerçekleşti.

Elmalık Köyü'nde yaşayan vatandaşların uzun yıllardır toplanarak adeta bir bayram havasında gerçekleştirdikleri Erenler Bayramı, bu yılda aynı yoğunluğa sahne oldu. Tokad-i Hayreddin Türbesi'nin bulunduğu manevi havanın yoğun olduğu alanda gerçekleştirilen Bayram'da Kuran-ı Kerim okundu, dualar edildi. Sonrasında ise Elmalık Köyü Halkı'nın kendi imkânlarıyla hazırladıkları etli pilav misafirlere ikram edildi.

Erenler Bayramı ile ilgili bilgiler veren Elmalık Köyü Muhtarı Yaşar Can, Dedelerimizden adaklı Tokad'-i Hayreddin Bayramı. Köyün kuruluşundan beri beş aşağı beş yukarı bu aylarda biz her sene kendi köyümüzün imkânlarıyla bu bayramı yaparız. Her sene Haziran'ın 5'i,10'u, 15'i, bu aralarda. Her sene biz kendi köyümüzün imkanları ile bütün misafirleri gelen gidenlere biz yemek veririz biz burada herkesi ağırlarız. Bu yıl Temmuz'a denk gelmesinin sebebi Ramazan Ayı olmasında dolayı bugüne denk geldi. Çok mutluyuz, çok sevinçliyiz. Çok güzel geçti. Kendi köyümüzün imkanlarıyla 5 bin kişiye yemek veriyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi