Gerede'de Sultan Mevlana ve Mürüvvet Vakfı adına inşa edilen yurt ve düğün salonu açılışı gerçekleştirildi.
Gerede Dayıoğlu Mahallesi'ne bağlı Osmanlı Caddesi üzerinde yer alan Gerede Meslek Yüksekokulu'nun alt yerleşkesinde kurulan Sultan Mevlana ve Mürüvvet Vakfı'na ait yurt ve düğün salonunun açılışına; Gerede İlçe Kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Gerede Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Atay, Sultan Mevlana Mürüvvet Vakfı Başkanı Ahmet Göçer, Sultan Mevlana ve Mürüvvet Vakfı Gerede Temsilcisi Sadık Ceylan, Gerede Meslek Yüksekokulu Müdürü Nurettin Akçakale, Gerede Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ayhan Milli ve Edirne'den Kars'a ülkenin her köşesinden davetli katıldı.
Açılış programına; dua eşliğinde kurdele kesimiyle başlandı. Davetlilerin salona geçişiyle; Kuran-ı Kerim Tilaveti, selamlama konuşmaları sonrasında, ilahi dinletisi ve semazen gösterileri sunuldu.
Gerede İlçe Kaymakamı Yurt, Gerede Belediye Başkanı Baygın, Sultan Mevlana ve Mürüvvet Vakfı Başkanı Göçer ile Sultan Mevlana Vakfı Gerede Temsilcisi Ceylan, davetlilere hitaben selamlama konuşması gerçekleştirdi.
Konuşmalarda; Hizmet'in hayırlı olması” yönünde temennilerde bulunularak, yurt ve düğün salonu hakkında bilgiler kaydedildi.
İnşa edilen binanın 4 katlı olduğu, iki katının yurt” kısmına tahsis edildiği, yurdun kız yurdu olarak hizmet vereceği, ailelerin güvenle kız çocuklarını emanet edebileceği ve yurt odalarının her birinde ikişer öğrencinin kalabileceği, her odada banyo, tuvalet, TV ve internet hizmetinin, öğrencilerin hizmetine sunulacağı bildirildi.
Binanın diğer iki katının da düğün salonu olarak tasarlandığı, sohbetli, ilahi gruplu ve semazenli bir düğün salonu olarak halkın hizmetine açılacağı bilgisi verildi.
Dinletisiyle davetlileri mest eden Katre İlahi Grubu ve büyüleyici gösterileriler sergileyen semazenlerin de yer aldığı program, saat 20.00'den 00.00'a kadar devam etti.