Elginkan Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan kursiyerler gerçekleşen törenle belgelerini aldılar.
Elginkan Vakfı bahçesinde gerçekleşen programa Vali Ahmet Zahteroğulları, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Elginkan Vakfı Bolu Mesleki Teknik Eğitim Merkezi Müdürü Murat Özen, kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti.
“BU YARIŞTA DİĞER İLLERİN ARKASINDA KALAMAYIZ”
Programda bir konuşmada Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bizim çocukluğumuzda bir mesleğiniz olduğu zaman koluna altın bilezik taktı denirdi. Şu anda Elginkan Vakfı içinde mesleğin içinde değerlendirilirse Bolu için altın anahtar demek lazım. Manisa'da bir aile bir vakıf kuruyor. Eğer reklam amacıyla kursa bunu büyük şehirlerde kurardı. Ama bir vesile oluyor ve ikinci eğitim merkezini Bolu'da açıyor. Açılmasına vesile olanlardan Allah razı olsun. Üçüncü olarak da İzmit'e açtılar. Dolayısıyla şu anda Bolu diğerleriyle yarışıyor. Bu yarışta diğer illerin arkasında kalmamamız gerekiyor. Böyle bir vakfa sahip olmuş olmanın onurunu, gururunu yaşamamız lazım. Bu vakfı desteklememiz lazım ki burada kalıcı olsun. Onun için biz Bolu Belediyesi olarak bütün gücümüzle bu vakfın burada daha başarılı olabilmesi için gayret sarf ediyoruz. Çünkü bu vakıf Bolu'ya hizmet ediyor” dedi.
Konuşmaların ardından çeşitli etkinliklerle devam eden programın sonunda ise Elginkan Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi'nde eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere protokol üyeleri tarafından belgeleri takdim edildi.