Türk Metal-Sen Bolu Şubesinin 8. Olağan Genel Kurulu hafta sonunda gerçekleşti. Mevcut Başkan Özgür Elçi güven tazeleyerek tekrar şube başkanlığa seçildi.

Türk Metal-Sen Bolu Şubesinin 8. Olağan Genel Kurulu Öğretmen Evi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Genel Kurulda Divan Başkanı seçilen Türk Metal-Sen Genel Başkanı Pevrul Kavlak, yaptığı konuşmada ülkemizde sendikaların içinde bulunduğu darboğazdan bahsederek Yasal grev hakkını kullanan sendikalar, toplum gözünde suçlu ilan ediliyor. Bastırılmış ve sindirilmiş işçi sınıfı, greve bile çıkamıyor. Bundan büyük bir acı duyuyoruz. Hemen her sendikal toplantıda, tekrara düşmek pahasına ısrarla söylüyorum; Birileri içinde bulunduğumuz durumu iyice anlasın, ders alsın diye söylüyorum. Türkiye'de sendikalı işçi sayısı giderek azalmaktadır. 1980'li yıllarda nüfusumuz 45 milyonken 2,5 milyon olan sendikalı sayısı, bugün 1 milyonun altındadır. Nüfusumuz ikiye katlanmış, sendikalı işçi sayısı dibe vurmuştur. Bunun adı düşüş değil, Resmen çöküştür. Yaşadığımız süreç, artık sendikalar için ya hep ya hiç zamanıdır. Ya sırtıdır ya karnıdır. Ya güçlü olacağız, temsil ettiğimiz kitlenin hak ve çıkarlarını koruyup geliştireceğiz. Ya da hakkımıza razı olup, bir kenarda oturacağız. Bu ülkede emeği ile çalışanlarla ilgili yapılan her şeyi tribünden izleyeceğiz. Bize dayatılan anlayış budur. Tribünde seyirci olmamızdır. İşçi sınıfı, örgütlü gücüyle var olmasın. Kendisine verilenle yetinsin. Bir lokma, bir hırkaya razı olsun. İnanın abartmıyorum, bilerek söylüyorum. İstenen gerçekten budur. Bizim bu anlayışı, bu düşünceyi mahkum etmemiz lazım. Bu yaklaşımı tersine çevirmemiz lazım. Mücadele etmemiz lazım” dedi.

Kavlak, konuşmasının devamında Bolu Şubesinin Anadolu Rulman ve Teknorot işyerlerinde gösterdiği mücadeleden övgüyle bahsederken Bolu Şubemiz, bildiğiniz gibi, 1990 yılında Sakarya Şubesinden ayrılarak kuruldu. 2012'de üye sayısını 2450'ye kadar çıkardı. 2015'de, Teknorot'taki arkadaşlarımızın da katılımıyla üye sayımız 3870'e ulaştı. Bolu Şube büyüyor, güçleniyor. Allah'ın izniyle daha da büyüyecek” dedi.

Kavlak'ın konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesildi. Büyük bir coşkunun ve heyecanın gözlendiği salonda Pevrul Başkan sen bizim her şeyimizsin, adam gibi adam Pevrul Başkan, Hakikatli adam” sloganları da atıldı.

Bolu Şubesinin 8. Olağan Genel Kuruluna Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, Genel Sekreter Yücel Yücel ve çok sayıda şube başkanı katılırken, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın ve Arçelik Pişirici Cihazlar İşletmesi Ürün Direktörü Ayhan Önder ve çok sayıda davetli katıldı.

Tek liste ile gidilen seçimler sonucunda

Şube Başkanlığına Özgür Elçi,

Şube Sekreterliğine Hakan Gülen,

Şube Mali Sekreterliğine Hakan Pınar,

Şube Teşkilatlanma Sekreterliğine Ali Bakırkaya,

Şube Eğitim Sekreterliğine Ercan Aktaş seçildi.