Şunun şurasında seçime sayılı günler kaldı. Her kesin oyu cebinde; 7 Haziranı bekliyor! Öyle kararsız falan da pek yok sahada, en çok merak edilenler barajın geçip geçemeyeceği ve anayasayı değiştirecek vekil çıkarılıp çıkarılamayacağı.

Madem oyunuz cebinizde, TV de parti mitingleri ve liderlerin yaygarasından başka bir şey yok, o zaman Bolu da yapılabileceklere bakalım.

Geçen hafta büyük Bolu kermesi vardı. Tam bir sene önce de yazmıştım Ben cemaatin ticaret ve siyaset yapmayanını severim” diye, işte yine aynı topluluk fakir öğrencilere destek ve İlim Yayma Cemiyeti olarak devlete yük olmadan, giderlerini ulemanın ‘haram ve hilenin' karışma tehlikesi en çok olan iki kurumu ‘ticaret ve siyasete' bulaşmadan karşılamak için her yıl olduğu gibi Karaçayır Parkı'nda kermeslerini düzenlediler. Niyet halis olunca Hak'da yardımcı oluyor, hemşerilerimizin kermese ilgi göstermesinden ziyade maddi durumu iyi olanlar kermese kucak dolusu sevgilerinin yanında maddiyatını da aktararak cemiyetin bir yıllık giderinin önemli kısmını sağlamış oldular.

Yine gidip gezmenizi şiddetle tavsiye edeceğim, Bolu Halk Eğitim Merkezimizin el emeği göz nuru bir yıllık çalışmalarının ürünü olan, kursiyerlerinin ve öğretmenlerinin hazırladıkları sergi İl Kültür Merkezimizde ziyarete açıldı. Sezona yani eğitim öğretim dönemine 1000 kurs ve 20 bin kursiyer hedefi ile yola çıktılar önemli bölümünü de karşıladılar, şimdi ise eğitmen ve kursiyerlerin emeklerini siz Bolulu hemşerilerimizin beğenisine sunuyorlar.

Sergi stantlarını Halk Eğitim Merkezimizin Müdürü Mehmet Bayır hocam ile gezdik. Sağ olsun her stanttaki eğitmen ve kursiyeri tek tek tanıttı, onlarda çalışmalarını anlattılar. Çok güzel el emeği ürünlerin yanı sıra en çok dikkatimi gözlerinin içi gülen mutlu kursiyerler ve öğretmenleri çekti. Nasıl mutlu olmasınlar, dile kolay bir senenin emeği şimdi sizlerin beğenisine sunulmuş durumda. Kendilerini daha da mutlu edecek tek şey ise Bolu halkının sergiye ilgisinin yoğunluğu olacaktır. Üşenmeyin, kalkın mutlaka gezin, hatta ilginizi çeken kurslardan birine yazılmaya, maddi imkânınıza göre kursiyerlerin ürünlerinden satın alarak destek olmaya çalışalım.

3 boyutlu tablolar, kağıt katlama sanatından resimler, eski ahşap boyamacılığı ürünleri, tekzip ve hat sanatı çalışmaları, günümüzün modası olan internetten satın almaya çalıştığınız ev tekstili ürünleri, iğne oyacılığından yine 3 boyutlu tablolar, okul öncesi eğitim için sertifika alan kursiyerlerin çocuk gelişimi için hazırladıkları çalışmalar ve daha neler neler…

Bolu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz, desteğini esirgemeyenler ve ziyaretçileri teşekkürü fazlasıyla hak ediyor.