Yeniçağa'da ülkemizde birçok önemli insanı yetiştirmiş Ekrem Doğanay Hoca Efendinin ismini taşıyan İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri okulun eğitime açıldığı ilk yılında kutlu doğum programı düzenlediler.
Programa İlçe Kaymakamı Barış Aktan, Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan, daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler ile ilçe halkı katıldı.
İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği programda öğrenciler Peygamber Efendimiz (SAV)'e yazılan şiirleri seslendirdiler. Okul öğrencilerinden oluşan musiki korosu ise seslendirdikleri ilahilerle salondaki misafirlerin beğenisini topladı.
Bolu ili genelinde en çok öğrenci sayısı ile dikkatleri üzerine çeken Ekrem Doğanay İmam Hatip Ortaokulu idarecileri program sonunda; Okulumuza isminin verildiği büyük alim insan Ekrem Doğanay hocaefendinin yolunda onu örnek alarak yetiştirmeye çalıştığımız çocuklarımızın düzenlemiş olduğu kutlu doğum programına teşriflerinizden dolayı teşekkür ederiz. Bizlere okulumuz adına yardımcı olan Kaymakamımız Barış Aktan'a Belediye Başkanı Ahmet Kızıltan'a, Ekrem Doğanay İlme ve Kuran'a Hizmet Vakfına, Anadolu Gençlik Derneği Yeniçağa Temsilciliğine ve İlçemizdeki İş Adamlarına şükranlarımızı sunarız.“ şeklinde açıklama yaptılar.