GTSO, ekmek üzerine satış ve imalatını yapan esnafı ilgilendiren bir konuda seminer düzenledi.
Gerede TSO, ekmek imalatı yapan ve satan esnafı ilgilendiren bir konuda Temel Gıda Hijyen Eğitimi başlığında seminer düzenledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan, ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğinin ilgili maddesi gereği faaliyet gösteren gıda işletmecileri sorumluluk alanları ile ilgili çalıştırdıkları personelin gıda hijyeni ile ilgili konularda eğitilmelerini sağlamaları gerekliliği nedeniyle, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ilgililer için eğitim programı hazırladı.
Hafta içinde düzenlenen eğitime Gerede Ticaret Sanayi Odası üyesi fırın, market otel ve restoran işletmelerinin yönetici ve çalışanları katıldı.
Genel Sekreter Şerafettin Dağyıldızı'nın açılış konuşması ile başlayan eğitimde bir konuşma yapan Gerede TSO yönetim kurulu başkanı Mustafa Allar, üyelerini ilgili her tür konuda bilgilendirmeye çalıştıklarını ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti.
Allar, oda üyelerini her türlü konuda mevzuat yönünden bilgilendirmeye çalıştıklarını dile getirerek; temel gıda, ekmeğin üretimi ve hijyeninin en önemli konuların başında geldiğini belirterek katılanlara teşekkür etti.
Eğitimde Bolu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Hüseyin Paçal ve Gıda Yüksek Mühendisi Birsen Hitit tarafından katılımcılara Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği, ekmek ve unlu mamul üreticisi işyerlerinde bulunması gereken özellikler, unlu mamuller ve el hijyeni ile personelin uyması gereken yükümlülükler anlatıldı.