Pazartesi günü başlayan İl Genel Meclisi Ekim Ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıların Salı günü gerçekleşen oturumunda 7 madde görüşülüp karara bağlandı.

Yaşar Yüceer Başkanlığında gerçekleşen İl Genel Meclisi Ekim Ayı toplantıları devam ediyor. Toplantıların Salı günü gerçekleşen oturumunda, İl Özel İdaresi tarafından, Dörtdivan İlçesi, Cemaller köyünde Emin Turan'a, Dörtdivan İlçesi, Yağbaşlar köyünde Halit Karabulut'a, Dörtdivan İlçesi, Yağbaşlar köyünde Recep Karabulut'a verilen tapu tahsis belgelerinin kesin tapuya çevrilmesi talepleri oy birliği ile kabul edilirken, İl Özel İdaresi hizmetlerinde kullanılmak üzere iş makinesi alımı için İller Bankasından kredi kullanılması talebi meclis üyelerinin oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Toplantıda ayrıca İl Özel İdaresi Plan Proje Yatırım İnşaat Müdürlüğü bütçesinde bulunan Mudurnu ilçesi sentetik saha yapımı için ayrılan 90 bin TL. ödeneğin Babas Kaplıca Birliğine aktarılması talebi ve Abant-Taşkesti yolunun sanat yapıları için ayrılan ödeneğin Mudurnu Köylere Hizmet Götürme Birliği hesaplarına aktarılması talepleri oy birliği ile Plan Bütçe Komisyonuna havale edilirken, Yeniçağa ilçesinin turizm potansiyelinin araştırılması, gölün turizm açısından değerlendirilmesi ve eğitim göçünün engellenmesi için lise seviyesinde eğitim planlamalarının yapılabilmesi için İl Genel Meclisince çalışma yapılması talebinin de Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edilmesine karar verildi.