Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından yürütülen, 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı çerçevesinde, İl Özel İdaresi tarafından uygulamaya geçirilen ‘Organik Ceviz Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi'nde sona geliniyor. Eğitimlerin tamamlanmasının ardından şimdi eğitime katılanlara Kocaeli'nde 1500 dekarlık örnek bahçe gezdirilecek.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve İl Özel İdaresi tarafından yürütülen ‘Organik Ceviz Yetiştiriciliği Yaygınlaştırma Projesi' ile ilgili çalışmalar kapsamında İl Özel İdaresinde düzenlenen Eğitim Toplantılarının ardından projenin bir diğer ayağına geçildi. Şimdi proje kapsamında eğitime katılanlara Kocaeli'nde örnek ceviz bahçesi gezdirilecek. 09 Eylül Salı günü gerçekleşecek bu gezi için Özel İdare'den araç kaldırılacak. Geziye katılmak isteyenlerin Salı günü saat 08:30'da Özel İdare'de hazır bulunmaları istendi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Proje Koordinatörü Ziraat Mühendisi Abdülkadir Öztürk, Eğitim toplantılarımızı tamamladık. Şimdi eğitime katılanları Kocaeli'nin Akmeşe Mahallesinde bulunan ataman Ceviz Çiftliğindeki örnek bahçe gezisine götüreceğiz. Eğitimlerde geziye katılmak isteyenlere SMS'le gezi hakkında bilgi verildi. Gezi için üç otobüs kaldıracağız. Geziye katılmak isteyenlerin Salı günü saat 08:30'da Özel İdaremiz önünde olmaları gerekiyor. Aynı gün incelememizi yaptıktan sonra geri döneceğiz. İnceleme gezimizi yapacağımız Ataman Ceviz Çiftliği 1500 dekar üzerinde kapama ceviz bahçesi olarak tesis edilmiş. Şuanda söz konusu bahçede 1'den 10 yaşa kadar ceviz çeşitleri mevcut. Özellikle bu tarihi seçmemizin nedeni de hasadın yakın olması ve hasadı üreticilerin yerinde görebilmesidir” diye konuştu.