Eğitimde kalite yönetim sistemleri ödül töreni 50. Yıl İlkokulu'nda yapıldı. Törende dereceye giren okullara Vali Yardımcısı Eru ve İl Millî Eğitim Müdürü Çavuşoğlu tarafından ödülleri verildi.
50. Yıl İlkokulu'nun toplantı salonunda yapılan törene Vali Yardımcısı Ömer Eru, İl Millî Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ve yarışmaya katılan okulların müdür ve öğretmenleri katıldı.
Törende konuşan İl Millî Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, yapılan yarışmaya 25 okulun müracaat ettiğini bunun da yüzde 10'u dahi oluşturmadığını belirterek daha çok okulun katılım göstermesini beklediğini söyledi. Çavuşoğlu ayrıca okullarda yapılan örnek çalışmaların kağıda dökülüp, belgelenmediğini söyleyerek Bizim en büyük eksiğimiz bu” dedi. Çavuşoğlu, Kalite bizim için doğumdan başlar. Kim istemez kaliteli yaşamayı? Biz de işte eğitimde kaliteyi yakalamaya çalışıyoruz. Yalnız biizm bir eksiğimiz var. Biz yaptığımız işleri kağıda dökmüyoruz. Raporlamıyoruz, projelendirmiyoruz. Proje denilince gözümüzde büyüyor bu. Oysa yaptığımız işleri, çalışmaları raporlandırsak, belgelendirsek çok daha farklı sonuçlar elde edeceğiz” diye konuştu.
Vali yardımcısı Ömer Eru ise eğitimde kalitenin gittikçe daha fazla ihtiyaç haline geldiğini söyleyerek, yapılan çalışmaların da bu yönde ilerleme kaydettiğini belirtti. Eru, Kalite en iyiyi bulmak demektir. Kalite, ekip çalışmasını gerektirir ve ekiple birlikte en iyi hedef alınır. Devamlı çalışılarak, en iyiye ilerlemeyi sağlar. Eğitimde kalite nasıl bir insan ortaya çıkarmak istediğimizi gösterir. Nasıl bir Türk vatandaşı, nasıl bir yetişkin isteniyorsa eğitimde kaliteyle bu yakalanır” dedi.
Törende daha sonra Meslek liseleri kategorisinde yılın Kaliteli Kurumu birincisi Behiye Baysal Ticaret Meslek Lisesi'nin sunumu, Temel Eğitim Kurumlan kategorisinde yılın Kaliteli Kurumu birincisi Mehmet Akif Ersoy İlkokulunun sunumu, yılın Kaliteli Ekibi Birincisi Mimar İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin sunumu, yılın Kaliteli Ekibi İkincisi Bolu Anadolu Lisesi'nin sunumu ve yılın Kaliteli Ekibi Üçüncüsü Mudurnu İlkokulu'nun sunumu yapıldı.
Program, Vali yardımcısı Eru'nun Behiye Baysal Ticaret Meslek Lisesi ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'na Kurum birincisi ve ikincisi ödülü ile İl Millî Eğitim Müdürü Çavuşoğlu'nun Mimar İzzet Baysal Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile Bolu Anadolu Lisesi'ne Ekip Birincisi ve İkinciliği ödüllerini vermesi ile son buldu.