Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman, taslak halinde sendikalara gönderilen öğretmen rotasyon uygulaması hakkında değerlendirmede bulundu. Yaman, eğitimcilerden konuya ilişkin fikir aldıklarını belirterek, elde ettikleri görüşleri sendikanın Genel Merkezi'nde değerlendirerek MEB'e sunacaklarını kaydetti.

Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Hüsnü Yaman MEB tarafından sendikalara gönderilen öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği taslağını değerlendirdi. Yaman bu taslakta dikkat çeken iki şey olduğunu kaydetti: MEB'in hazırladığı rotasyon taslak halinde. Sendikalar ve kamuoyuna duyurdu. Dikkat çeken en önemli maddeleri paylaşmak isterim. 8 yılı dolduran bir öğretmenin bulunduğu yerde rotasyona tabi tutulacağı eğitim-öğretimin birlik beraberlik ve bütünlüğün bozulmaması için birinci sınıfı okutan bir öğretmenin 4. Sınıf sonuna kadar bu rotasyona tabi tutulmayacağı da dikkat çeken bir husus” dedi.

Türk Eğitim Sen'e üye olsun olmasın tüm eğitimcilerden konuya ilişkin alacakları görüşleri Kamu Sen Genel Merkezi'ne ileteceklerini belirten Yaman, Bu konuda bizim Genel Merkezi'mizden bize gelen emirler doğrultusunda bizim üyemiz olsun olmasın arkadaşlarımızdan görüş talep ediyoruz. ‘Rotasyon uygun mudur? Ya da bu taslakta eklenmesini istediğiniz hangi bir şey var mı?' diye görüş bankası oluşturuyoruz. Bu görüş bankasında topladığımız verileri Genel Merkezimize göndereceğiz. MEB'in yeni yayınlayacağı metne temel oluşturması açısından ışık tutacaktır diye düşünüyoruz” diye konuştu.

Rotasyon konusunda Yaman ayrıca şunları söyledi: Rotasyon uygulanmalı mı, uygulanmamalı mı? Bu ayrı tartışılması gereken bir konu. Fakat öğretmenliğe ilk adım atan mesleğe ilk başlayan kişiye madem bu uygulanacaksa ilk başlayan kişiden itibaren askerde, poliste uygulanan sistemin aynı o şekilde uygulanabilirdi. Mesleğinin ayrısına gelmiş ya da tamamlamak üzere olan bir kişiye rotasyon taslağı uygulanabilir mi? Ayrıca uygulanabilecek alanlar var, uygulanamayacak alanlar var. Bolu Merkez'de tek branşlar var. Örneğin elektrik, mobilya gibi. Bunlar rotasyona nasıl tabi tutulacak? Bir başka konu da rotasyonun eğer sağlıklı bir şekilde MEB uygularsa önümüzdeki yıllarda iller arasında da uygulanması düşünülüyor. Bu da eğitim çalışanları açısından büyük sıkıntıları beraberinde getirir”