CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan kendisine hakaret edilen basın açıklamasıyla ilgili suç duyurusu yapmaya hazırlanırken, açıklamanın altında imzası açılan ancak ıslak imzası bulunmayan Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Korkmaz'ın bahse konu açıklamadan haberi olmadığı ortaya çıktı. Açıklamanın altında yine isimleri açılan TMMOB'un da, bahse konu açıklamadan bihaber oldukları belirtildi.

Açıklamanın peşini bırakmayan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, açıklamanın SES Bolu Temsilciliği Eşbaşkanı Özkan Üstün tarafından yazıldığını ve Erhan Korkmaz ve TMMOB'un bilgisi olmadan basın kuruluşlarına gönderildiğini belirledi.

Hayatında ilk defa bir basın açıklaması hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten CHP Bolu Milletvekili Özcan, Şahsıma açıkça hakaretlerin yer aldığı basın açıklaması hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Ancak bahse konu açıklamada isimleri olmasına rağmen ne Eğitim Sen Şube Başkanı Erhan Korkmaz'ın ne de TMMOB Bolu temsilciliğinin açıklamadan haberi yok. İsimleri kullanılmış. O nedenle suç duyurusunu sadece SES Esbaşkanı Özkan Üstün hakkında bulunacağım” dedi.

Geçtiğimiz günlerde basın kuruluşlarına bir basın açıklaması gönderilmiş, açıklamanın altında ‘KESK-DİSK ve TMMOB adına açıklama yapan Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz' ifadesi yer almıştı. Açıkmaladan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a yönelik ağır ifadeler kullanılmış, Özcan'da suç duyurusunda bulunacağını ifade etmişti.

İSİMLERİ İZİNSİZ KULLANILMIŞ

Suç duyurusunda bulunmaya hazırlanan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Eğitimsen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz'la yaptığı görüşmede ilginç detaylara ulaştı. Açıklamaya ismi açılan Erkan Korkmaz açıklamadan haberlerinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine TMMOB temsilcileriyle görüşen Özcan, TMMOB temsilcilerinden de aynı sözleri duyunca açıklamanın kim tarafından yapıldığının peşine düştü.

AÇIKLAMAYI SES ES BAŞKANI YAZMIŞ

Yaptığı inceleme sonrası açıklamayı SES Bolu Temsilciliği Esbaşkanı Özkan Üstün tarafından hazırlanarak basın kuruluşlarına gönderildiğini belirleyen Milletvekili Özcan, Üstün hakkında suç duyurusunda bulunacak. Özcan, Şahsımı haksız bir şekilde hedef alan açıklama sonrası Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erkan Korkmaz'ı aradım. Korkmaz böyle bir açıklamadan Eğitim Sen Bolu Şubesi olarak haberlerinin olmadığını, isminin de izinsiz olarak kullanıldığını belirtti. Zaten Korkmaz'ın da açıklamada ıslak imzası yok. Daha sonra açıklamaya imza attığı belirtilen TMMOB temsilcileriyle görüştüm. Onlarda isimlerinin açıklamada izinsiz olarak yer aldığını belittiler. Sonra öğrendim ki SES Bolu Temsilciliği Esbaşkanı Özkan Üstün, açıklamayı kendisi yazmış ve diğer sivil toplum örgütlerine haber vermeden isimleri açarak basın açıklamasını mail yoluyla basına göndermiş” dedi. Hayatında ilk defa bir basın açıklaması hakkında suç duyrusunda bulunacağını belirten Özcan, SES temsilcisi oturmuş ve kimseye haber vermeden bir açıklama yaparak şahsımı hedef almış. Açıklamada kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunacağım” ifadelerini kullandı. Hakan AYDIN