Orman Genel Müdürlüğü İzin İrtifak Daire Başkanlığının görev alanına giren konular ile ilgili olarak mevzuat uygulamasının daha etkin hale getirilmesi, bilgi birikimin artırılması ve uygulamada birlikteliğin sağlanması maksadıyla düzenlenen eğitim Bolu Orman Bölge Müdürlüğü'nde başladı.
Bolu Gazelle Otelde düzenlenen ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü İzin İrtifak Şube Müdürü Şengül Varlı'nın eğitici olarak yer aldığı seminere Bolu Orman Bölge Müdürlüğü Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Bölge Müdür Yardımcısı, Orman İşletme Şefleri, Kadastro Mülkiyet Şefleri ve Mühendisler katıldı.
Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin'in açılış konuşması ile başlanan eğitimde; izin dosyalarının hazırlanması ve müracaatların değerlendirilmesi, 16, 17 ve 18. Madde izinleri, bedel hesapları, muhasebeleştirilmesi ve takipleri, enerji izinleri, e-izin işlemleri, turizm izinleri, tahsisler, irtifak hakkı tesisi, sahanın teslimi, kontrolü, sahanın tekrar teslim alınması, rehabilitasyon planı, rehabiliteye hazırlık maksatlı toprak dolgu izinleri, temdit, ilave izinler, devir ve izin iptalleri, kısıtlı alanlar ve çed işlemleri konuları hakkında bilgilendirmeler yapılacağı ifade edildi.
3 gün sürecek eğitim sonunda eğitici tarafından yapılacak sınav, eğitim raporunun hazırlanması ve akabinde düzenlenecek anketin değerlendirilmek üzere Genel Müdürlüğümüze gönderileceği belirtildi.