Orman Genel Müdürlüğü 2015 yılı Hizmet İçi Eğitim Programının 8. Sırasında yer alan Toprak, Toprak Çözeltisi, İbre-yaprak, Çökelme, Döküntü, Fenoloji ve Hava Kalitesi” konulu eğitim semineri Bolu Gazelle Resort Otel'de başladı.

Büyük Proje kapsamında gerçekleştirilen eğitim seminerine Orman Zararlıları ile Mücadele Daire Başkanı Polat Pamuk, Bolu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yusuf Şahin ve Orman Eko Sistemlerini İzleme Şube Müdürü Sıtkı Öztürk ile Orman Bölge Müdürlüğü ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünden Toprak örnek alımı için görevlendirilmiş bölge sorumluları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bolu Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin, Toprak Analizi ve Eğitimi konulu Seminerin Bolu'da yapılmasından ve seminere katılanlarla birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu seminerin katılımcılar açısından çok faydalı olacağına inandığını, bilgi paylaşımı ve uygulamada birlikteliği sağlamak açısından önemli bir ortam olduğunu ifade ederek eğitim seminerinin verimli geçmesi temennisiyle konuşmasını tamamladı.

Orman Zararlıları ile Mücadele Daire Başkanı Polat Pamuk yaptığı konuşmada Toprak Analizi ve Eğitimi konulu Seminerin hayırlı olmasını dileyerek seminerin Bolu'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade edip verimli ve faydalı bir seminer temennisinde bulundu. İki gün sürecek olan seminerin birinci gününde Icp-Toprak örneklemesi ile ilgili bilgi verilmesi ve Toprak örneklerinin alınması ile ilgili; Gözlem alanı bilgileri ve toprak çukuru yerlerinin belirlenmesi, Toprak çukuru özelliklerinin belirlenmesi, Toprak çukuru tanıtımı, Toprak horizonlarının tanıtımı, Örneklerin alınması ve etiketlenmesi, Örneklerin laboratuvara gönderilmesi konularında teorik olarak bilgi verilmesi şeklinde geçecek olup ikinci gününde Örnek olarak hazırlanan Seviye II sahasından Arazide Toprak örneklerinin alınması ve Örnek olarak hazırlanan Seviye I sahasından Toprak örneklerinin katılımcılar tarafından alınması şeklinde gerçekleşecek. Haber Merkezi