Bolu basını ile kahvaltıda bir araya gelen Eğitim-İş Sendikası İl Temsilciliği Sekreteri Hayati Dede, Bütün kamu çalışanları siyasetle uğraşabilsin. Bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

Haber: Erol DEĞİRMENCİ

Eğitim-İş Sendikası Bolu İl Temsilciliği yönetimi düzenlediği kahvaltıda, Bolu basını ile bir araya geldi. Kahvaltıda sendika hakkında bilgi veren Eğitim-İş Sendikası Bolu İl Temsilcisi Sekreteri Hayati Dede, Yönetim kurulu üyelerimiz ve sayın basınımız hepiniz hoş geldiniz, sizleri saygı ile selamlıyorum. Eğitim-İş Sendikamızın ne olduğu hakkında konuşmadan önce söylemek istediğim bir kaç şey var. Ben eğer gazetecilik öğretmeni olsaydım ilk önce ‘Gazetecinin dostu olmaz' diyerek derse başlardım. Çünkü dostunuz olursa yada birisinin haberini yaptığınızda sizi dostluktan azad eder. Bu yüzden halkın gerçek zabıtası, gözü kulağı olan sizlerin karşısında olmak bizlere heyecan ve gurur veriyor. Ayrıca benden basının içinde birisi olmaktan gurur duyduğumu ve yazıp çizmekten anılmakta gurur duyduğumu bilmenizi isterim” dedi.

“SENDİKAMIZ ŞUCU YA DA BUCU SENDİKA DEĞİLİZ”

Bir siyasi fikri temsil etmediklerinin altını çizen Dede, Biz böyle bir kahvaltıyı Eğitim-İş Sendikası'nın basın tarafından daha az tanıtılıyor olmasıdır. Kendimizi size tanıtmak istedik. Biz bilimsel ve çağdaş değerlere inanan, Atatürk ilkelerine bağlı, laikliği kendisine şiyar edinmiş, vatanın bütünlüğü için bayrağı göğüslemeye hazır olan, eğitim ve eğitimdeki bütün paydaşların bağımsızlığı için çağdaş bir eğitimle yetişmeleri için çalışan bir sendikayız. Bizim sendikamız şucu yada bucu sendika değildir. Şöyle bir şey var, inançlarımızdan ötürü belli bir görüşe sahip insanlar burada toplanıyor olabilirler. Biz bütün eğitim çalışanlarına, halk için mücadele eden herkesi çatımız altında toplanmaya davet ediyoruz. Kim olursa olsun sendikamızda mutlaka ona bir yer vardır. Biz insanları ayrıştırmak için yada herhangi bir siyasi fikre hizmet etmek için değil eğitimi çağdaş ve bilimsel ilkelere ulaştırmak için mücadele veren bir sendikayız” ifadelerini kullandı.

“KAMU ÇALIŞANLARI SİYASİ HAK ELDE EDEBİLMELİDİR”

Kamu çalışanlarının siyasi hak edebilmesi için mücadele verdiklerini söyleyen Dede, Asıl yapak istediklerimizden biri de kamu çalışanları siyasi hak elde edebilmelidir. Şimdi hepiniz şahit olmuşsunuzdur. Birçok sendika siyasi destek alarak taraftarlarını atamaktadırlar. Böyle görünmez ama hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir. Madem öyle diyoruz ki, bütün kamu çalışanları siyasetle uğraşabilsin. Bunun için mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİM-İŞ SENDİKASI İÇİNDE BİR KADIN ADAY OLURSA ADAYLIĞIMI KOYMAYACAĞIM”

Sendika içinde bir kadınlara değer verdiklerini, bir kadının başkan adayı olması durumunda kendisinin aday olmayacağını, destekleyeceğini söyleyen Dede, Bizim asıl mücadelemiz cumhuriyetin kazanımları içindir. Bizim sendikamız Bolu'da örnek bir sendikadır. Kadına verdiğimiz değer anlamında Bolu'da bir örneğiz. Sendikamızda erkekler çoğunluktadır. Biz ise kadınların bir adım arkasından gelmekten gurur duyuyoruz. Güllü hanım ile başladık, başkanlığımızı yaptı. Hülya hanım daha sonra başkanlığımızı yaptı. Burada basının önünde söz veriyorum bizim Eğitim-İş Sendikası içinde bir kadın aday olursa adaylığımı koymayacağım. Kadınlarımızı daha çok öne çıkararak yola devam edeceğiz. Kadınlarımız birinci sırada olsunlar. Onlar bizden daha zekiler ve mücadeleciler” şeklinde konuştu.