Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin (BAMER) Eğitim Fakültesi ve İnkılap İlkokulu işbirliğiyle gerçekleştirdiği ‘Eğitim Fakültesinden Eğitime Destek Projesi' Gülezler Konağında düzenlenen törenle sona erdi. Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa ile Yrd. Doç. Dr. Fatma Atalay koordinatörlüğünde bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen proje kapsamında 120 öğretmen adayı öğrencimiz ilkokul öğrencilerine Türkçe ve Matematik dersi verdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan BAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa, BAMER olarak eğitime yönelik düzenledikleri üç etkinlik hakkında bilgi verdi. Yasa, konuşmasında eğitime destek projesi başta olmak üzere Yaşayan Bolu projesi çerçevesinde düzenledikleri ‘Gençlerle Başbaşa' konferansları ile Bolu Ticaret Meslek Lisesi'yle birlikte gerçekleştirdikleri Gülezler Konağı tanıtım programlarına değindi.
Projeyle Üniversite-Şehir bütünleşmesine çok önemli katkı sağlandı
Rektör Vekili ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar ise, bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen eğitime destek projesinin son derece anlamlı bir organizasyon olduğuna ve projeyle üniversite-şehir bütünleşmesine çok önemli katkı sağlandığına dikkati çekerek, Üniversite kurulduğundan beri üniversite-şehir bütünleşmesi hemen her platformda gündeme gelen bir konu. Eğitim Fakültesi yaptığı bu türden uygulamalarla üniversite-şehir bütünleşmesinin eğitim alanında ne kadar güzel yapılabileceğini çok açık gösterdi.” dedi. Prof. Dr. Bahar; projeyi hayata geçiren Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa ile Yrd. Doç. Dr. Fatma Atalay başta olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, BAMER'e, İnkılap İlkokulu yönetici ve öğretmenleri ile tüm öğrencilere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Prof. Dr. Mehmet Bahar; Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa, Yrd. Doç. Dr. Fatma Atalay ile İnkılap İlkokulu Müdürü Mustafa Öztürk'e projeye sağladıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim etti. Eğitim Fakültesinde öğrenim gören 120 öğretmen adayı öğrencimize de teşekkür belgeleri verildi. Törende Prof. Dr. Mehmet Bahar, ilkokul öğrencilerine kitap hediye etti. Tören halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi ile sona erdi.
Eğitim Fakültesi'nden Eğitime Destek Projesi…
BAMER tarafından Eğitim Fakültesi ve İnkılap İlkokulu işbirliği ile Eğitim Fakültesinden Eğitime Destek projesinin 3'üncüsü düzenlendi. Yrd. Doç. Dr. Azize Aktaş Yasa ile Yrd. Doç. Dr. Fatma Atalay'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen proje kapsamında Eğitim Fakültesinde öğrenim gören 120 öğrencimiz 10 hafta boyunca Salı, Perşembe ve Cuma günleri 2, 3 ve 4'üncü sınıfta okuyan 50 öğrenciye zümre öğretmenlerin hazırladıkları müfredat doğrultusunda Türkçe ve Matematik dersi verdiler.