Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi öncülüğünde Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) ve İnkılap İlkokulu işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Eğitim Fakültesi'nden Eğitime Destek Projesinin 3.'ncüsü Gülezler Konağında yapılan açılış toplantısı ile start aldı.
Gülezler Konağı'nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına BAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Azize Yasa, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Fatma Atalay, İnkılap İlkokulu Yöneticileri, öğrencileri ve velileri ile Eğitim Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri katıldı.
BAMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Azize Yasa yaptığı konuşmada geçtiğimiz yıllarda Gazi Paşa İlkokulu ile yapılan 2 projenin son derece başarılı geçtiğini, öğretmen adaylarının hem kendilerini geliştirmeleri hem de geleceğin duyarlı vatandaşlarını yetiştirmeleri açısından verimli bir tecrübe olduğunu ifade etti. Bu yıl projenin daha kapsamlı planlandığını belirten Yasa, öğrencilerin yanı sıra velilere ihtiyaç duydukları konularda seminerler verileceğini, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencilerinin de projede görev alacaklarını söyledi.
Proje koordinatörlerinden Yrd. Doç. Dr. Fatma Atalay ise, öğretmen adaylarının toplumsal duyarlılıklarını artırmak ve topluma çok yönlü hizmetlerini sağlamak amacıyla Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında gerçekleştirilen Eğitim Fakültesi'nden Eğitime Destek Projesi” hakkında bilgi verdi.
Proje kapsamında Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Sınıf Öğretmenliği Anabilim Dalı öğrencileri İnkılap İlkokulu 2., 3. ve 4. Sınıf öğrencilerine Salı, Perşembe ve Cuma günleri 2'şer saatlik Matematik ve Türkçe dersleri verecekler. Proje 10 hafta sürecek.