Esentepe Huzurevi'nin ilk, Gerede Avni Akyol Öğretmenevi'nin son müdürü olan Murat Ergüven'in, geçtiğimiz hafta sonu Öğretmenevi Müdürlüğü'nden istifa ettiği öğrenildi. Kabına sığmayan, aktif ve başarılı bir yönetici olan Ergüven'in aldığı ani istifa kararı, eğitim camiasına adeta bomba gibi düşerken; başarılı idarecinin ne için böyle bir karar aldığı ise öğrenilemedi.

Gerede Esentepe Huzurevinin ilk, Gerede Avni Akyol Öğretmenevinin son müdürü olan Murat Ergüven'in, geçtiğimiz hafta sonu Öğretmenevi Müdürlüğü'nden istifa ettiği öğrenildi. 2010 yılında Gerede Esentepe Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezine kurucu müdür olarak atanan ve huzurevini Türkiye çapında üst sıralara çıkarmayı başarırken, borç batağındaki öğretmenevini de olumsuz imajından kurtaran Ergüven'in hafta sonu aldığı ani bir kararla mevcut görevinden istifa ettiği öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere; iki yıllık aktif ve başarılı bir huzurevi müdürlüğünün ardından piyasada olumsuz imaja sahip olan ve borç batağındaki Gerede Avni Akyol Öğretmenevi Müdürlüğü'ne atanan sevilen isim Murat Ergüven, Gerede Öğretmenevinde yaptığı takdir dolu çalışmalarla da adından sık-sık bahsettirmeyi başarıyordu. Ergüven, binanın hem yenilenmesi noktasında, hem de batık ekonomisinin düzeltilmesi noktasında önemli adımlar atarken, kamuoyunun da beğenisini kazanmıştı. Deyim yerindeyse öğretmen Evi'nin makûs talihinin tekrar düzelmesini sağlayan efsane müdür Ergüven, bakanlığın da desteğini alarak binanın tepeden aşağıya tamamen yenilenmesini sağlamıştı. Göreve başladığı 2012 yılının haziran ayından faaliyetlerini sonlandırdığı ana kadar çeşitli etkinliklerde ve yeniliklerde bulunarak öğretmenevinin canlanmasını sağlayarak, son ana kadar kapanmasını engelleyen Ergüven'in, hafta sonunda görevinden istifa ettiği bilgisine ulaşıldı.

Gayretli, azimli ve çalışkan kişiliği, insanlarla iyi ilişkiler kurabilen yapısı ile tanınan Murat Ergüven, Gerede Öğretmenevini de, öğretmene yakışır bir hale getirmeyi başarıyordu. Çevre esnafa hatırı sayılır meblağlardaki borçları nedeniyle battı-batacak” söylemleri eşliğinde endişe ile izlenen Gerede Avni Akyol Öğretmenevi, efsane müdür” olarak da bilinen Murat Ergüven'in müdürlük görevine gelmesiyle birlikte, yapılan başarılı çalışmalar neticesinde itibarını geri kazanmıştı. Kabına sığmayan, aktif ve başarılı bir yönetici olan Ergüven'in hafta sonunda aldığı ani istifa kararı, eğitim camiasına adeta bomba gibi düşerken; başarılı idarecinin ne için böyle bir karar aldığı ise öğrenilemedi. Yakınlarının ilgili sorularını yanıtsız bıraktığı bilgisine ulaştığımız Ergüven'in, bundan sonraki planları ve içerisinde yer alacağı oluşum merak edilirken; geleceğe yönelik çizeceği rotasının ne olacağı ise henüz bilinmiyor.