Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları Başkanı Eda Bayraktar, Ege Üniversitesinde terör örgütü PKK sempatizanları tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen ülkücü genç Fırat Yılmaz Çakıroğlu için yayınladığı basın açıklamasında Çakıroğlu'nun öldürülmesini kınadı.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Eda Bayraktar yaptığı basın açıklamasında, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda bir genç arkadaşımız hayatını kaybetti. Ondan önceki gün kartopu oynayan bir gazeteci "bana bir şey olmaz" diyen bir esnaf tarafından öldürüldü. Meclisteki görüşmelerde milletvekillerinin kafası yarılıyor, kaburgası kırılıyor. Türkiye'de ne oluyor? Kaos meclisten, sokağa kadar her yerde” diyerek tepkisini gösterdi.

Çözüm süreci sokakta canlar alıyor

Ülkücü genç Çakıroğlu'nun pusuya düşürülerek haince öldürülmesini çözüm sürecinin sokağa yansıması olarak değerlendiren Bayraktar, Üniversitede Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesi Türkiye için çok uzak bir geçmişe işaret değil. Gençler birbirini öldürüyor, üniversiteler öğrenci olaylarıyla anılıyor. 50li dönemde var olan başıbozukluk bugün kat be kat artmış halde toplumda hüküm sürüyor. Üniversitede yaşanan bu olaylar yalnızca başıbozukluk değil, aynı zamanda çözüm sürecinin sokağa yansıması. 'Kürt açılımı' diye süslediği politikanın başarısız olduğunun göstergesi. Uzun vadede izlendiğinde, AKP'nin belirli bir dönem oy almak için oynadığı göstermelik demokratlığı ve çözüm üreticiliği Türkiye'ye yine sorunlar getirmeye başladı. Buna ne gibi bir önlem almayı düşünüyor?” dedi.

YARGIDAN KORKMUYORLAR

Bu vahim olayların faillerinin yargıdan korkmadıklarını dile getiren Bayraktar, Nuh Köklü'yü düşünmekse tam anlamıyla vicdanımı sızlatıyor. Özgecan Aslan olayında bahsettiğimiz gibi hiç uğruna ölen insanların failleri bunu yaparken yargıdan korkmuyor. Çünkü Türkiye'de adalete inanmıyor, güvenmiyor. Pırıl pırıl insanlar tahmin edemeyeceğimiz sebeplerle öldürülüyor. Nuh Köklü de onlardan biri. Türkiye uyuşturuldu” dedi.

Türkiye'de insanların artık bu tip olaylara alıştırıldığını ve sessiz kalındığını dile getiren Bayraktar, Tüm bunlar olurken meclistekiler yasa görüşmelerinde tekme tokat birbirine giriyor. Türkiye her şeyi olduğu gibi bunu da olağan karşılıyor. Alıştırıldı, uyuşturuldu. Faşizm sokakta, okulda, mecliste, bizi temsil eden vekillerin toplantı salonlarında. AKP hükümeti ve cumhurbaşkanı bu sert dille düşmanca söylemler kullanmaya devam ettiği sürece suça eğilimli olan herkes bu başıbozukluktan boşluk bulacak. Bugün sağduyulu olmak yine halkımıza düşüyor. Galeyana gelip toplumsal hareketlerle daha büyük olaylara sebep olmamak lazım” diye konuştu. Haber Merkezi