1978 yılında ilk köykent projesinin uygulandığı Taşkesti Beldesi, bu günlerde Amerika Birleşik Devletlerinin çeşitli üniversitelerinden gelen öğrencileri ağırlıyor.

Her yıl South Dakota School of Mines and Tecnology (SDSM&T) bünyesinde akademisyenler ve Harvard Üniversitesi başta olmak üzere Amerika'nın çeşitli üniversitelerinden öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen kamp çalışması Taşkesti'de başladı. Prof. Nuri Uzunlar, Prof. Alvis Lısenbee, Prof. Colin Paterson ve Doktora Öğrencisi Ümit Yıldız öncülüğünde gerçekleşen kamp çalışması Ramazan ayı nedeniyle tek grup halinde 24 öğrenci ile yapılacak.

Her çalışma döneminde hocaları ve öğrencileri ziyaret eden Bolu AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan bu yıl gerçekleştirdiği ziyarette yapılan çalışmaların projelendirilmesi için Prof. Nuri Uzunlar ile fikir alışverişinde bulundu. Yabancı öğrencilerle ulusal üniversitelerimizde öğrenim gören öğrencilerin kaynaşması, değerli hocalardan eğitim alabilmelerinin sağlanması ve sadece yaz ayında değil yılın uygun zamanlarında bu çalışmaların yapılabilmesi için hazırlanması düşünülen Proje kapsamında çok sayıda üniversiteden öğretim görevlilerinin ve Başbakanlık AFAD Başkanlığı ile MTA gibi kurumların üst düzey yöneticilerinin katılacağı bir toplantı gerçekleşecek. Haber Merkezi