AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın Bolu ziyaretinde yaptığı konuşmalara tepkiler gelmeye devam ediyor. MHP İl Başkanı Mehmet Aydın, Abdulhamit Han ve Mustafa Kemal Atatürk vurgusu yaptı. Aydın, AKP Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal ilimizde yapmış olduğu bir konuşmada Recep Tayyip Erdoğan için 200 yıldan beri bu millet böyle bir adam bekliyor ifadelerini kullanmıştır. 200 yılık Türk tarihi içerisinde ön plana çıkan sadece iki lider kısaca ve ders niteliğinde” dedi.

MHP Bolu İl Başkanı Mehmet Aydın yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Abdulhamit Han : Osmanlı padişahlarının otuz dördüncüsü ve İslam halifelerinin dosan dokuzuncusudur. Abdulhamit Han Osmanlı devleti büyük bir bunalımda iken dahiyane bir siyaset ve adalet ile yönetmiş, Memlekette büyük bir imar faaliyeti ve eğitim ve öğretim seferberliği başlatmış, Çoğu şahsi parasından olmak üzere camii, mescid, mektep, medrese, hastane, çeşme, köprü … gibi 1552 eser yaptırarak bir devlet adamlığı örneği sergilemiştir.

Mustafa Kemal Atatürk: Sevr antlaşması ile parçalanan ve işgal edilen Osmanlı devletini adeta küllerinden tekrar Bağımsızlığına kavuşan bir ülke haline getirip. Umudunu yitirmiş bir milleti özgürlüğüne kavuşması için liderlik etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk milli mücadeleyi başlatmış, tüm dünya Atatürk' ü takdir etmiştir. 100 yılın dahisi olarak tüm dünya kabul etmiştir.

Mustafa Kemal Atatürk' ün liderliğini bile tartışmaya gerek yoktur.Tartışan gaflet içindedir. Türk Milleti tarihi ile bir bütündür. Hun İmpartorluğu'ndan Türkiye Cumhuriyetine kadar. Hanlarımız, Sultanlarımız, Kağanlarımız, Padişahlarımız, Bağımsızlık liderimiz Gazi Mustafa Kemal hepsi bizim bir değerimizdir. Abdulhamit Han ve Gazi Mustafa Kemal Bir örnektir. AKP Kahramanmaraş milletvekili Mahir Ünal ilimizde yapmış olduğu bir konuşmada Recep Tayyip Erdoğan için 200 yıldan beri bu millet böyle bir adam bekliyor ifadelerini kullanmıştır. 200 yılık Türk tarihi içersine ön plana çıkan sadece iki lider kısaca ve ders niteliğinde…!

Toprakları parçalayıp bölmek isteyen, insanları etnik mezheplerine göre ayrıştıran, ülkeyi göz göre göre iç savaşa sürükleyen, yapmış olduğu lüzumsuz harcamalarla ibretle izlediğimiz, göğsünde gururla taşıdığı Yahudi üstün hizmet madalyası taşıyan ve Müslüman coğrafyasında emperyalist güçlerin oluşturduğu Büyük orta doğu projesine eş başkanlık yapan bir parti lideriyle kıyaslamak mümkün değildir. Kahramanmaraş vekili Mahir Ünal' ı yapmış olduğu konuşmanın ecdadımıza hakaret niteliğinde olduğunu düşünüyorum.” Haber Merkezi