Özel Çağsu Hastanesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü çerçevesinde Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği'nin düzenlediği yürüyüşe katılarak diyabetli hastalara destek verdi.

Pankartlar ve şemsiyeler ile Belediye meydanında toplanan grup slogan atarak Anıtpark Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından Atatürk anıtının önünde diyabet andı okundu ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Anabilim Dalı Başkanı aynı zamanda Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği Başkanı Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu grup adına kamuoyunun dikkatini diyabete çekmek için yürüyüş düzenlediklerini söyledi ve açıklamalarda bulundu.

Diyabet farkındalığının arttırılmak istendiğini ifade eden Arslanoğlu, Diyabet her yaşta görülen ve giderek yaygınlaşan bir hastalıktır. İnsanlar diyabet sıklığını arttıran nedenlere karşı tedbir almalı ve hasta olduktan sonra değil, olmadan önce sağlığının kıymetini bilmesi gerekir. Bugünkü yürüyüşümüzün amacı toplumda diyabet hakkında farkındalık yaratmak, bu sayede diyabet olmadan sağlıklı yaşam ilkelerini insanların benimsemesini sağlamak, diyabetli dostlarımızın çocuklarımızın okulda, sosyal yaşamda karşılaştıkları engeller ve psikolojik baskılarla mücadele etmek ve Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği'ni tanıtmaktır” diye konuştu. Konuşmanın ardından gruptakiler, diyabet taramasından geçirilerek etkinlik son buldu.